Olajbogyó pástétom

 A receptet Paleolga küldte 2012 májusában

A kép a Google images-ről való

  • Kb. 10 dkg (8 leveses kanálnyi) diót sós vízben áztass több óráig (min 12-max 36 óra) /Én előző este áztattam be és másnap délelőtt láttam neki a pástétom készítésnek./
  • Az áztatott dióról öntsd le az áztatóvizet (Ha erős vízsugár alatt még le is öblítjük, akkor több diószemről magától leválik a vékony cellulóz hártya, amit tudtommal egyébként sem tudnánk megemészteni.)
  • A diót reszelőn reszeld le (lehet kávédaráló vagy aprító gépben is; ami miatt jobb a reszelő, az, hogy a reszelő apró lyukai összegyűjtik a cellulóz hártya jó részét, így az nem kerül bele a pépbe)
  • A dió pépet tedd bele egy mixelésre alkalmas, magas falú edénybe
  • Tegyél hozzá kb. 15-20 dkg, vízzel leöblített olaj bogyót (Lidl-ben kapható Baresa, 490 gramm töltősúlyú, üveges, zöld olajbogyót vettem, ennyiből 3 alkalommal tudtam pástétomot készíteni.)
  • Friss bazsalikom levelet is tégy bele (a Pennyben vettem cserepeset, az ágak tetején lévő, 4-5 levelet tartalmazó friss hajtásokból 3-4-et használtam) és/vagy petrezselyem levelet
  • 4 evőkanál olíva olajat, 1 evőkanál kókuszzsír kerül a keverékbe
  • Sót, koriander mag őrleményt vagy ízlés szerint más fűszert is adj hozzá
  • Az egészet turmixold össze, és felhasználásig dobozban a hűtőgépben tárold

Jól használható: – kirándulásra, piknikre, pl. tojás nélkül, alacsony hőfokon, főleg lenmaglisztet és egyéb magliszteket (plusz vizet és 1-2 kanálnyi zsiradékot/olajat) tartalmazó, 3 mm vékonyságú, köménymagos lepénykenyérre kenve; továbbá más paleo kenyerekre

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Olajbogyó pástétom”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.