Hozzávalók:
- 3-4 db inkább nagyobb avokádó (én félkilós csomagban vettem, és azt használtam fel)
- 3 evőkanál kakaópor
- 25 dkg őrölt mogyoró
- 4 evőkanál mogyoróbél liszt (pellet)
- Paleolit édesítő (xukor, stevia), TED esetén méz
- Vanília aroma, vagy kikapart vanília (elhagyható)
- Víz – amennyit a massza felvesz
Elkészítés:
- Hámozd meg az avokádókat, és robotgéppel pépesítsd
- Öntsd hozzá a kakaót, és keverd simára
- A további hozzávalókkal, most már akár fakanállal keverd ki – a leírás sorrendjében
- Végül óvatosan önts a masszához annyi vizet, hogy ne legyen túl folyós, hanem jól kenhető
Felhasználás:
Mogyorókrémes piskóta
- Piskóta maglisztből – alaprecept (Én stílszerűen mogyoróbél lisztet használtam)
- Kend meg a piskótát a krémmel, és díszítsd valamilyen gyümölccsel (a képen magozott meggy látható) – a fenti mennyiségű krém egynegyedét használtam fel, a többit mélyhűtőbe tettem!
Mogyorókrém gyümölccsel vagy paleo tejszínhabbal
- Tedd kis tálkákba a mogyorókrémet, és díszítsd gyümölccsel vagy/és paleo tejszínhabbal