Instant leves

A recept és a képek Willson blogjáról valók – 2012.08.16.

A bolti zacskós levesek praktikusak és finomak is, de sok adalékanyagot tartalmaznak.

Egy kedves ismerősöm hívta fel rá a figyelmemet, hogyan kell házilag, később gyorsan leforrázható levesport készíteni. Irodába, kirándulásra, kempingezésre, edzésre vihető,
és csak forró vizet kell hozzájuk adni, kész is a leves … (Willson)

Zöldségleves:

Hozzávalók: 

  • 300 g hagyma
  • 200 g póréhagyma
  • 500 g sárgarépa
  • 300 g zellergumó
  • 300 g petrezselyem gyökér
  • 2 csomó petrezselyem-zöld
  • 100 g tengeri só
  • Ízlés szerint gyömbér, kurkuma, bors, fokhagyma stb.
  • Kókuszzsír a tároláshoz

Elkészítés:

  • A zöldségeket tisztítsd meg és géppel reszeld le
  • A hagymát, fokhagymát, petrezselyem zöldet vágd apróra
  • Terítsd el sütőpapírokon és tedd ki a tűző napra aszalódni (gézzel takard le a rovarok ellen)
  • Este, hogy teljesen kiszáradjon, légkeveréses sütőben 50 fokon szárítsd készre (nem légkeverésesben a legkisebb lángon! BB)
  • Tedd hozzá a sót, a fűszereket, és kávéőrlőn  daráld porfinomságúra
  • Szitáld át – a finomabb megy a forrázható adagba, a durvább leves-mixnek főzéshez
  • A finomabb levesport keverd össze pár kanál kókuszzsírral, így  megtartja az aromáját, mivel az illatanyagok zsírban oldódnak …, meg a zöldségleves ízletesebb is lesz
  • Jól zárható, csatos üvegben hűtő nélkül is tárolható

Húspor:

  • Pulyka melle husit daráld le,  és kevés vízzel, pici sóval kissé főzd át, szűrd le, és ezután tedd ki a zöldségek mellé száradni, majd ezt is morzsálhatóra szárítottam a sütőben a többivel együtt
  • Külön daráld le, és rakd üvegbe

„A puding próbája az evés”

Egy kiskanál zöldségpor, egy kiskanál húspor, lobogó forróvíz és kész az „erő”leves.

Egy tojás sárgája mehet bele levesbetétnek!

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Instant leves”

    1. Kedves Mandula, Fogalmam sincs. Ha abból indulok ki, hogy a szárított hús eleink egyik fő eledele volt, akkor igen. A kísérletet nem lehet megúszni. Még soha nem olvastam erről. Márta

  1. Paleo bagett
    Legújabban nem teszek vizet a sütő aljába.Sokkal szebb lesz a kenyér formája.Igaz nem lesz vastag a héja,de nem terül szét az utifümag liszttől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.