Leves – reszelt zöldségekkel, kevés husival

A receptet és a képeket Bubu küldte 2012.08.18-án

A nagy kép a Google images-ről való

levesreszeltzöldségekkel

Hozzávalók:

  • 3 közepes sárgarépa durván lereszelve
  • 2 db zsenge karalábé durván lereszelve
  • kb. 30 dkg szaftos, pörköltnek való hús (én mangalica lapockát használtam-, egészen apróra vágva)
  • 1 fej vörös hagyma, 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mangalica zsír
  • Só, bors, kevés pirospaprika, pici csípős zöld paprika, fél paradicsom
  • 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva

Elkészítés:

  • A húsból világos színű pörköltet készíts és kb. fél-időnél tedd bele a zöldségeket
  • Öntsd fel vízzel és párold puhára
  • A végén kb. 1 merőkanálnyit vegyél ki belőle (hús nélkül), turmixold, tedd vissza a levesbe és pár percig még együtt forrald
  • Petrezselyem zölddel tálaljuk!

Lehet tálalni némi kaporral és a lébe kevert kókusztejjel (Szendi, TED), vagy jó minőségű joghurttal (TED).

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.