A receptet és a képeket Bubu küldte 2012.08.18-án
A nagy kép a Google images-ről való
Hozzávalók:
- 3 közepes sárgarépa durván lereszelve
- 2 db zsenge karalábé durván lereszelve
- kb. 30 dkg szaftos, pörköltnek való hús (én mangalica lapockát használtam-, egészen apróra vágva)
- 1 fej vörös hagyma, 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mangalica zsír
- Só, bors, kevés pirospaprika, pici csípős zöld paprika, fél paradicsom
- 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
Elkészítés:
- A húsból világos színű pörköltet készíts és kb. fél-időnél tedd bele a zöldségeket
- Öntsd fel vízzel és párold puhára
- A végén kb. 1 merőkanálnyit vegyél ki belőle (hús nélkül), turmixold, tedd vissza a levesbe és pár percig még együtt forrald
- Petrezselyem zölddel tálaljuk!
Lehet tálalni némi kaporral és a lébe kevert kókusztejjel (Szendi, TED), vagy jó minőségű joghurttal (TED).