Töltött mángold – régi recept újdonsággal!

Az én verzióm 2017.07.01-jén

A mángold levelek előkészítése, a darált hús fűszerezése azonos Bubuéval. A különbség két dologban van:

  1. A töltelékbe 2 db tojás sárgáját tettem és útifűmaghéjat. Ez megfelel az AIP-nak is, de ha AIP bevezető szakaszban vagy, akkor hagyd el a tojások sárgáját.
  2. A vízzel felhígított tejszínnel (LCHF) – vízzel felhígított kókusztejjel (AIP és paleo) is lehet – öntöttem fel a megtöltött mángold leveleket. A lébe tettem hagymát, fokhagymát, fahéjat, gyömbért. (AIP) Ebben a lében főztem meg a töltelékeket.

Bubu verziója:

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált hús
  • Mángold levelek – 10 db töltésre, 1 db a húsba őrlésre
  • 1 fej vörös hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás sárgája + 1 evőkanál víz
  • Só, bors, piros paprika
  • 5-6 db friss paradicsom (méretfüggő is), vagy püré
  • Néhány szál zeller

Elkészítés:

  • Ezen étel elkészítésénél a húst otthon daráld le együtt pár levél mángolddal, hagymával és jó sok fokhagymával
  • Ebbe tedd bele a tojások sárgáját a fűszereket és kevés vizet önts hozzá
  • Töltött káposztaszerűen töltsd meg a többi levelet, úgy hogy a levél alsó, vastag szárait egy kicsit vékonyítsd el; majd  formára vágva göngyöld fel
  • Egész paradicsomokat turmixolj zeller-levelekkel és fokhagymával, kicsit sózd meg, és ebbe rakd a töltött leveleket (lepje el a lé),  majd légkeveréses sütőbe tolva 180 fokon kb 1 órát párold/süsd (Hagyományos régi sütőben is nagy fokozaton megsüthető!)

töltöttmángold2töltöttmángold1

töltöttmángold3

Ezek a képek a receptküldőé.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Töltött mángold – régi recept újdonsággal!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.