Ajvár, azaz padlizsános paprikakrém

Ajvar – Google

Gold price receptje – 2012.10.08.

Röviden összefoglalva, paleosítva és saját ízvilágra átalakítva (cukor és ecet kihagyásával).

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 0,5 kg kápia paprika
  • 0,5 dl olíva olaj
  •  2 gerezd fokhagyma
  •  fél citrom leve, só

Elkészítés:

  • A megmosott padlizsánokat és a kicsumázott paprikákat tepsibe rakva sütőben körülbelül 20 percig süsd; Akkor jó, ha már feketedik a héja
  • Hámozd meg – műanyag vagy fa kést javasolnak a receptek (Állítólag a fémtől megbarnul, de a sült padlizsán már úgyis barna és különben is kinek van otthon műanyag vagy fa kése?!)
  • A zöldségeket a többi hozzávalóval együtt daráld le
  • Lábasba tedd és pár percig forrald össze
  • Töltsd üvegekbe, zárd le kupakkal, fordítsd az üvegeket a tetejére, és úgy hagyd kihűlni
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.