Pirított marhamáj

Hozzávalók és elkészítés egyben (3-4 főre):

    • 2 nagy fej hagymát apróra kockázz fel
    • 20 dkg csemege szalonnát szintén kockázz fel. A Wentz-féle Autoimmun protokollban nem ajánlott a sertés hús és a szalonna, ezért én a Speciális étrendemben kihagyom!
    • A hagymát és a szalonnát dobd a lábasba (liba vagy kacsazsírt pl.), és többször alaposan forgasd meg, amíg egy kicsit pirulni nem kezd
    • Önts rá egy kevés vizet, és tedd a lábasba a szintén minél kisebb kockákra vágott fél kg májat
    • Fűszerként szórj az ételre 2 evőkanál piros paprikaport, 1 teáskanál őrölt borsot, fokhagymaport – legalább 1 evőkanállal (vagy fokhagyma gerezdeket); AIP-ban kizárólag fokhagymaport; Sót ne tegyél rá, mert a sótól a máj megkeményedik. A májat csak az étkezéskor szabad sózni.
    • Jól forgasd össze az ételt, pirítsd, majd végül önts még legalább 1 dl vizet a pirított májhoz (Van, aki hosszabb lével szereti!); még legalább 15 percig főzd az ételt, …, és elkészültél
    • Amennyiben kenőmájast szeretnél készíteni, akkor a kész ételt, annak kihűlése után finomra daráld össze

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.