Sütőtökpogácsa – húsos

Hozzávalók:

  • 80 dkg — 1 kg-os hosszúkás formájú sütőtök
  • 0,5 kg sertés-marha vegyes darált hús (lehet bármilyen más is)
  • 2 db tojás; AIP-ban tojás helyett 1-2 ek. NoCarb vagy útifűmaghéj liszt, annyi, hogy a hús összeálljon!
  • 1 nagy fej vörös hagyma
  • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma, vagy fokhagyma por ízlés szerinti mennyiségben
  • 1 evőkanálnyi piros paprika por; AIP-ban 1 ek. őrölt fahéj
  • 1 kávéskanálnyi őrölt bors; AIP-ban elhagyjuk, helyette lehet más fűszereket használni – pl. majoránnát vagy oregánót, avagy kakukkfüvet, borsikafüvet stb.
  • Só ízlés szerint
  • 10 dkg reszelt kemény sajt (Ementálit használtam), egyébként a parmezan, cheddar, cheshire, gruyére stb. sajtok az igazi kemény sajtok; AIP-ban ezt teljesen elhagyjuk!

Elkészítés:

  • A héjától megtisztított sütőtököt vágd karikákra
  • Helyezd egy nagy tepsibe (a tepsit felesleges kizsírozni!)
  • A felsorolt húsos hozzávalókat alaposan keverd össze, és gombócokat kiemelve a keverékből, egyenként lapítsd rá a sütőtökkarikákra
  • Közepes lángon – kb. fél óra alatt – süsd készre
Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Sütőtökpogácsa – húsos”

  1. Szia!
    azt szeretném megkérdezni, hogy a sütőtököt nem kell „meghámozni” és felvágni, a közepéből kiszedni a magot? ez egyébként nagyon jó recept, szeretném megcsinálni 🙂
    köszi a választ 🙂

    1. Teljesen igazad van. Kimaradt az elkészítésből, hogy „meghámozva”. Egyébként a tapasztalatom az, hogyha sikerült hosszúkás sütőtököt venned, akkor alig lesz benne mag, egyébként pedig én nem beleztem ki, megsütöttem mindenestül. Köszi, hogy szóltál. BB

Hozzászólás a(z) Gál Mária bejegyzéshez Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.