Hozzávalók:
- 80 dkg — 1 kg-os hosszúkás formájú sütőtök
- 0,5 kg sertés-marha vegyes darált hús (lehet bármilyen más is)
- 2 db tojás; AIP-ban tojás helyett 1-2 ek. NoCarb vagy útifűmaghéj liszt, annyi, hogy a hús összeálljon!
- 1 nagy fej vörös hagyma
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma, vagy fokhagyma por ízlés szerinti mennyiségben
- 1 evőkanálnyi piros paprika por; AIP-ban 1 ek. őrölt fahéj
- 1 kávéskanálnyi őrölt bors; AIP-ban elhagyjuk, helyette lehet más fűszereket használni – pl. majoránnát vagy oregánót, avagy kakukkfüvet, borsikafüvet stb.
- Só ízlés szerint
- 10 dkg reszelt kemény sajt (Ementálit használtam), egyébként a parmezan, cheddar, cheshire, gruyére stb. sajtok az igazi kemény sajtok; AIP-ban ezt teljesen elhagyjuk!
Elkészítés:
hú, ez nagyon guszta. tuti, megcsinálom. 🙂
Szia!
azt szeretném megkérdezni, hogy a sütőtököt nem kell „meghámozni” és felvágni, a közepéből kiszedni a magot? ez egyébként nagyon jó recept, szeretném megcsinálni 🙂
köszi a választ 🙂
Teljesen igazad van. Kimaradt az elkészítésből, hogy „meghámozva”. Egyébként a tapasztalatom az, hogyha sikerült hosszúkás sütőtököt venned, akkor alig lesz benne mag, egyébként pedig én nem beleztem ki, megsütöttem mindenestül. Köszi, hogy szóltál. BB
Benne van, hogy meg kell hámozni!!!
„A héjától megtisztított sütőtököt vágd karikákra”
Ez eszmeletlen finom lett! Koszonet erte! 🙂 Niki