Citromosan bélelt torta

Citromosan bélelt torta

Hozzávalók:

  • Piskóta maglisztből alaprecept – kókuszlisztből
  • Kizsírozott, majd kókuszliszttel beszórt tortalap forma
  • 1 evőkanál kókuszliszt a kész tortához
  • 2,5 dl magtej (kesu-, mandula-, kókusztej) – én kesudiótejet használtam
  • 1 csomag tortazselé, vagy 2 kávéskanál agar-agar – én agar-agar-ral dolgoztam
  • 200-300 ml citromlé
  • Néhány csepp vanília aroma
  • 1 evőkanál xukor vagy késhegynyi stevia
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

  • A piskóta a formából könnyen kipottyan, ha előtte kizsírozod és kevés kókuszliszttel egyenletesen beszórod
  • Miközben a torta sül, addig a kesudiótejet tedd kis lángra, tegyél bele vanília aromát, citromlét, s amikor már meleg, akkor zselatint, vagy agar-agar-t keverj be, és folyamatos keveréssel biztosítsd, hogy ne csomósodjon össze
  • A kihűlt és tányérra kiborított tésztát szórd meg 1 evőkanálnyi kókuszliszttel, s amikor a citromos zselé hűlni kezd, akkor öntsd a tortaformába
  • A kész süteményt kakaóporral lehet díszíteni
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.