Sárgarépás-zelleres húspogácsa – Fleischpogatschen mit Karotte und Sellerie

A receptet  és a képet Geberle Zsóka küldte 2012.10.15-én

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés-marha darált hús
  • 3 db tojás
  • Egy nagy fej vöröshagyma,
  • Fokhagyma (ízlés szerinti mennyiségben)
  • 20 dkg sárgarépa reszelve
  • 20 dkg zeller reszelve
  • 1 csokor petrezselyem aprítva
  • Só, bors

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat gyúrd össze a „hagyományos” fasírt receptjének megfelelően, természetesen áztatott zsemle nélkül!
  • Mivel az állaga lágyabb, muffin-papírral bélelt muffin-sütőben süsd meg 180 fokon, 20-25 perc alatt (Régi sütő esetén közepes lángon!)

Fleischpogatschen mit Karotte und Sellerie

Übersetzer: Nagy Beatrix

ein Rezept von G. Zsóka

Zutaten:

  • 50 dkg Schwein- und Rinderfleisch
  • 3 Eier
  • 1 großer Kopf Zwiebel
  • Knoblauch (Menge nach Geschmack)
  • 20 dkg geriebene Karotten
  • 20 dkg geriebene Sellerie
  • 1 Strauß Petersilie, gehackt
  • Salz, Pfeffer

Zubereitung:

  • Die oben genannten Zutaten werden nach dem traditionellen Rezept der Frikadellen /Bouletten (natürlich ohne eingeweichte Brötchen/Semmel) gut geknautscht.
  • Da die Konsistenz weicher ist, wird der Teig in Muffinformen verteilt. Dann geben wir in jede Mulde Papierförmchen und füllen den Teig darin. Im Backofen bei 180 Grad etwa 20-25 minuten backen. (Beim älteren Ofen backen wir bei mittlerer Hitze.)
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.