Csokis-diós desszert

A receptet és a képet Geberle Zsóka küldte – 2012.10.15-én

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 2-3 evőkanál nyírfacukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 3 dkg 85-95%-os fekete csoki
  • 10 dkg darált dió
  • 2 evőkanál ghí (jászvaj)
  • Késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:

  • A tojásfehérjéket a nyírfacukorral verd kemény habbá
  • Óvatosan keverd hozzá a tojások sárgáit, a szódabikarbónát, az olvasztott csokit, a kakaóport, és az olvasztott ghít, végül a darált diót
  • Mikrózható kis tálkákat (felfújt formák, vagy porcelán) vékonyan kikenek zsiradékkal (bármi jó, én ghível szoktam), háromnegyedig töltsd a masszával, és a mikróban 3 perc alatt süsd meg – közepes fokozaton
  • Kihűlés után kifordítható a formákból – a kivajazás segít ebben
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Csokis-diós desszert”

  1. Köszi a receptet, ma megsütöttem és nagyon finom!

    December elején kezdtem a paleó étrendet, most még gyűjtögetem a recepteket.
    Ez nagyon jó és gyors édesség.
    Üdv. Fáthné

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.