A receptet és a képet Geberle Zsóka küldte – 2012.10.15-én
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 2-3 evőkanál nyírfacukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 3 dkg 85-95%-os fekete csoki
- 10 dkg darált dió
- 2 evőkanál ghí (jászvaj)
- Késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés:
- A tojásfehérjéket a nyírfacukorral verd kemény habbá
- Óvatosan keverd hozzá a tojások sárgáit, a szódabikarbónát, az olvasztott csokit, a kakaóport, és az olvasztott ghít, végül a darált diót
- Mikrózható kis tálkákat (felfújt formák, vagy porcelán) vékonyan kikenek zsiradékkal (bármi jó, én ghível szoktam), háromnegyedig töltsd a masszával, és a mikróban 3 perc alatt süsd meg – közepes fokozaton
- Kihűlés után kifordítható a formákból – a kivajazás segít ebben
Köszi a receptet, ma megsütöttem és nagyon finom!
December elején kezdtem a paleó étrendet, most még gyűjtögetem a recepteket.
Ez nagyon jó és gyors édesség.
Üdv. Fáthné