Karamellás diós piskóta szelet

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 6 db tojás fehérjét kávéskanálnyi citromlé és késhegynyi stevia, vagy evőkanálnyi xukor hozzáadásával verd fel kemény habbá
  • Keverd a habba a tojások sárgáját
  • Ezután óvatos – szitálással, keveréssel – elegyítsd össze a habot 6 evőkanál (kb. 12 dkg) gesztenyeliszttel (nyugodtan használhatsz mandula lisztet is, vagy kókuszlisztet 4 kanállal)
  • Két marék diót darálj darabosan durvára, és szintén keverd a masszába
  • A tészta tetejét szórd meg kókuszvirág cukorral, mely karamellizálódni fog – kókuszcukor cukor, tehát nem paleo, de kis mennyiségben használhatod, ha te kötsz néha ilyen kompromisszumokat!
  • Zsírpapírral bélelt formába öntsd a tésztát, és előmelegített sütőben, közepes lángon süsd tűpróbáig – kb. 15-20′
  • Amikor kész, szitálj a szeletelt süti tetejére porított xukrot

 

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Karamellás diós piskóta szelet”

  1. Szia BB!
    A segítségedet szeretném kérni, elkészítettem a sütikét, de Nekem nem nőtt meg olyan szép nagyra mint a képen látható, mandula őrleményből csináltam. Lehet h több őrleményt kellett volna beletenni? Szerinted mit tehettem rosszul? Esetleg kellett volna bele szódabikarbóna, vagy sütőpor? Nem tudom 🙁
    Köszönöm előre is a válaszodat!
    Szép napot ! Panna

    1. Kedves Panna, A piskótába feltétlenül kell szódabikarbónát tenni (késhegynyit). A tésztánál arra kell vigyázni, hogy annyi szárazanyagot tegyél bele, hogy a tojáshab ne essen össze. Így látatlanban ennyit tudok segíteni. Fontos még a forró sütő, és maga a sütés visszavett közepes lángon történjen. BB

    1. Kedves Gábor, Nekem hagyományos sütőm van – régi Karancs. A „légkeverésesktől” tudom, hogy a sütőt 180 fokra kell felmelegíteni, és abból kell kb. 30 fokot visszavenni. Amennyiben egy modern sütővel rendelkező olvasó látja a válaszomat, biztosan pontosít. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.