Ketogén étrendbe kimondottan ajánlom, mert olcsó és rendkívül finom!
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Ha már nekilátsz a főzéshez, akkor vegyél legalább 2 kg-ot (nálunk kg-ja 425 Ft)
- A tokaszalonnát tedd mély nagy fazékba úgy, hogy lepje el a víz (5 liter), és szórj a vízbe 1 evőkanál sót
- Főzd a szalonnát kb. 2 és fél óra hosszat lefedett fazékban úgy, hogy egy fakanállal kicsi rést hagyjál
- Néha nézz rá a fazékra, és ha netán valamennyi víz elfőtt volna, akkor önts utána, hogy a szalonna mindig teljesen el legyen a vízben lepve
- A fűszerezést egyszerűen old meg: – Alaposan sózd be a vízből kivett, tálba tett szalonnát, majd szintén alaposan szórd meg fokhagymaporral és paprikaporral (Természetesen megpucolt és pépesített fokhagymagerezdek is jók, mellyel bekenheted!)
- Melegen elképesztően finom, hidegen ugyancsak nagyon kívánatos:-)
Mártáska, ilyesmi nálam is van, ha kell még fotó, viheted:
http://paleol-dal.blogspot.hu/search/label/ab%C3%A1lt%20szalonna
Már régen fenn van az oldalamon a te recepted is:-))) BB
oksi, csak azt hittem, nincs hozzá elég képed!
Ezt a receptet kiegészíteném azzal,hogy az abálás előtt 3-4 nappal erőre be fokhagymázva, erősen sózva(5 mm.vastagon)Hűtőbe teszem,így a z ízek jobban érvényesülnek,nem lesz sótlan a közepe.A főzést ezzel a bevonattal kezdem,utána már kerülhet bele a bors,a babérlevél,én még majoránnát is teszek a lébe.
Sok sikert a fogyókúrához!