Tokaszalonna – abálva

Abált szalonna – Google

 

Ketogén étrendbe kimondottan ajánlom, mert olcsó és rendkívül finom!

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Ha már nekilátsz a főzéshez, akkor vegyél legalább 2 kg-ot (nálunk kg-ja 425 Ft)
  • A tokaszalonnát tedd mély nagy fazékba úgy, hogy lepje el a víz (5 liter), és szórj a vízbe 1 evőkanál sót
  • Főzd a szalonnát kb. 2 és fél óra hosszat lefedett fazékban úgy, hogy egy fakanállal kicsi rést hagyjál
  • Néha nézz rá a fazékra, és ha netán valamennyi víz elfőtt volna, akkor önts utána, hogy a szalonna mindig teljesen el legyen a vízben lepve
  • A fűszerezést egyszerűen old meg: – Alaposan sózd be a vízből kivett, tálba tett szalonnát, majd szintén alaposan szórd meg fokhagymaporral és paprikaporral (Természetesen megpucolt és pépesített fokhagymagerezdek is jók, mellyel bekenheted!)
  • Melegen elképesztően finom, hidegen ugyancsak nagyon kívánatos:-)
Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Tokaszalonna – abálva”

  1. Ezt a receptet kiegészíteném azzal,hogy az abálás előtt 3-4 nappal erőre be fokhagymázva, erősen sózva(5 mm.vastagon)Hűtőbe teszem,így a z ízek jobban érvényesülnek,nem lesz sótlan a közepe.A főzést ezzel a bevonattal kezdem,utána már kerülhet bele a bors,a babérlevél,én még majoránnát is teszek a lébe.
    Sok sikert a fogyókúrához!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.