Paleocsinta kétféle lisztből

A receptet és a képet Geberle Zsóka küldte 2013.01.7-én

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál gesztenyeliszt
  • 2 evőkanál napraforgóbél liszt vagy tökmagliszt
  • 1 evőkanál Xukor
  • 1 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • Csipetnyi só, szóda-, vagy ásványvíz (buborékos)

Elkészítés:

  • A tojásokat keverd ki a sóval, és a xukorral
  • Öntsd hozzá a felolvasztott kókuszzsírt
  • Ezután add hozzá a magliszteket és annyi szódavizet (buborékos ásványvizet), hogy sűrű palacsintatésztát kapj
  • A hagyományos palacsinta módjára süsd ki

  Töltelékként a képen őrölt mandula és dió + xukor keveréke látható!

Print Friendly, PDF & Email

9 thoughts on “Paleocsinta kétféle lisztből”

    1. A kókuszzsírt a recept kitalálója a tésztába keveri, ettől függetlenül valamennyi zsiradékra a sütőedénybe is pluszban szükség van – mindegy, hogy mi. BB

  1. KEDVES ZSÓKA ! KÖSZÖNÖM A RECEPTET, KI FOGOM PRÓBÁLNI. NAGYON JÓL NÉZ KI A PALACSINTA.ÉN A SZENDI-MEZEI FÉLE SZAKÁCSKÖNYV II.-BŐL A SÜLT ALMÁT KÉSZÍTETTEM EL, FINOM LETT. VIGYÁZAT: AZ ALMÁKAT NE SZÚRJUK ÁT TELJESEN, CSAK A MAGHÁZIG, NE LEGYENEK LYUKASAK, HOGY MEG LEHESSEN TÖLTENI ŐKET.LEGKÖZELEBB ÉDESÍTŐVEL CSINÁLOM,MERT AZ ALMA ELÉG ÉDES, NEM KELL MÉZET HASZNÁLNI.SOK SIKERT MINDEN PALEOSNAK ! ERZSI

  2. Na ez azért nem egészen így néz ki,ha a leírt hozzávalókat tesszük bele.Én kipróbáltam,mert én is szeretnék paleocsintát….az eredmény siralmas.Kezdve azzal,hogy a tökmagliszt sötét színű,,,,,,na és az egész cucc abszolút nem áll össze,,,,,,,,,,képtelenség akár egyetlen palacsintát is kisütni ebből. 🙁 Sajnos ez van.
    Ám jó lenne,ha valaki kisüthető paleocsinta masszát írna le.Megköszönném

    1. A paleocsintát most a bejegyzésed hatására azonnyomban megsütöttem. Nagyon jól tetted, hogy szóltál. Te vagy az első, aki a hibát észrevette, miszerint nem létezik, hogy tökmaglisztnek, hanem napraforgóbél lisztnek kellene szerepelnie a receptben. Napraforgóbél liszttel megcsináltam -, és jelentem, hogy működik. Arra ügyelj, hogy nagyon forró legyen a palacsintasütő. Ezer éve palacsintát sütőknek is meg kell várniuk, míg a sütőedény tűzforró lesz. http://paleovital.hu/?p=4403 Paleocsinta gesztenyelisztből – ez tuti recept. Vékony és finom. http://paleovital.hu/?p=4410 Kókuszlisztes paleocsinta – vastag palacsinta. http://paleovital.hu/?p=94 Kókuszlisztes paleocsinta másik változata – a magam részéről nem rajongok a kókuszlisztért, de megsüthető.
      Azt, hogy ki követte el a hibát, már nem tudom kinyomozni. Talán én írhattam félre a lisztet. Köszi, hogy szóltál. Remélem, hogy a szerző is jelentkezik. BB

      1. Mint látod az előző hozzászólásokból – nekem végül sikerült napraforgóliszttel megsütnöm. Azt is láthatod, hogy Diának tökmagliszttel is működött. Szerintem a gesztenyeliszt, mint a recept alján az én hozzávalóim képein látható és az általam sütött paleocsintákon – össze fogja tartani a tésztát. Több gesztenyelisztet használj. BB Márta

  3. Én mindig tökmagliszttel készítettem és most nem értettem, hogy hová lett az összetevőkből. 😀 Nekem mindig sikerült, tökéletes, ízletes kicsit tökmagos, de alapból édes palacsintákat kaptam tökmagliszt és gesztenyeliszt keverékéből. Soha semmilyen problémám nem volt vele.

    1. Kedves Dia, Miután nem az én receptem, nemrégiben egy hozzászólás hatására elbizonytalanodtam az összetevők vonatkozásában. Kipróbálom most már én is. Köszönöm, hogy megerősítettél, hogy jó a recept. Azt hittem a megjegyzés láttán, hogy elírtam anno valamit. Köszi, BB Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.