Bimbimbap – csirkés

Hozzávalók és elkészítés egyben – 3 főre:

  • 0,5 kg filézett csirkemell húst vágj fel hosszú vékony csíkokra.
  • Tedd egy tálba, szórd meg 1 teáskanál xukorral, vagy a TED szerint inkább locsold meg rizs, tápióka sziruppal, 1 teáskanál sóval, locsold meg chilis olivával, vagy szórd meg darált szárított chilivel; az egészet locsold meg egy evőkanál olíva olajjal, vágj fel egy fej vöröshagymát csíkokra -, és az egészet alaposan keverd össze, legalább fél órát hagyd az ízeket összeérni.
  • AIP-ban a húsra a következő fűszereket tedd: darált kásás alma, olíva olaj, fokhagyma, snidling – keverd össze és hagyd állni legalább fél órát!
  • Egy mély lábasba – pl. nálam régi vas lábas! – dobj bele legalább 3 bögrényi vegyes salátát pl.: káposzta, sárgarépa, jég- vagy tépősaláta; a képen, ami látható – madársaláta, petrezselyem, kakukkfű, oregáno.
  • A salátára tedd rá a pácolt húst.
  • Állandó keverés mellett pirítsd össze a húst a salátával, és kész.
  • Amikor az étel ily módon elkészült, az éppen kezembe akadó kígyóuborkából karikákat, a bio paradicsomból szeleteket  – AIP-ban ne!!! – dobtam rá. Végül egy nagy csokor petrezselyem is került az étel tetejére.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.