Diós-piskóta

A receptet egy blogozó küldte

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg nyírfacukor

Elkészítés:

  • A tojás fehérjét elkezdjük felverni, közben lassan hozzáadjuk a cukrot, aztán a kikevert tojássárgáját, végül apránként a diót. Az egész művelet kb. addig tart, ahogy leírtam. Arra vigyázni kell, hogy egy csepp sárgája se kerüljön a tojás fehérjébe, különben nem lehet felverni habnak!
  • A sütőformát jó alaposan ki kell kenni vajjal, vagy valamilyen más zsiradékkal. Lehet dolgozni zsírpapírral is. Nem kell belisztezni, mert akkor beleragad, így viszont szépen felfut az oldalán és a végén kiönthető.
  • Előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba után kész.
  • Ezt a tésztát aztán azzal lehet tölteni, amivel akarjuk. Teljesen úgy néz ki, mint egy sima piskóta. Arra kell vigyázni, hogy egy kicsit könnyen törik.

 

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Diós-piskóta”

  1. Szia! Szeretném megkérdezni, hogy nyírfacukor helyett lehet e eritritet használni? Ha igen ugyanez a mennyiség kell hozzá?Válaszod előre is köszönöm 🙂

    1. Kedves Kinga, Nyugodtan használhatsz eritritet, csak azt kell tudnod, hogy kisebb az édesítő ereje, ezért többet kell a tésztába tenni. 1 evőkanál xukorra számolj másfél evőkanál eritritet. BB Márta

  2. Szia! Diós krémet szeretnék csinálni ehhez a diós piskótához. Próbálnám utánozni a diótortát 🙂 Szóval érdeklődnék, hogy te milyen diós krém receptet tudnál mondani. Igazából nem tudom, hogy valamilyen főzött krémet kéne készítenem vagy valami mást? Pl van cocomas kókuszkrémem de nem tudom, hogy is fogjak neki. Ne haragudj az értetlenkedésemért, de szeretném kérni a segítségedet 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.