A torta kókuszliszttel készült és a krém összetevői, valamint a gyümölcsök beleférnek az Autoimmun Protokoll-ba. A tészta leírásnál találsz AIP-os változatot is. Az édesítést mézre vagy glicinre kell aip-ban kicserélni!
Hozzávalók és elkészítés egyben:
Tészta:
-
- Készítsünk egy piskótát – Piskóta (találsz AIP-os leírást is!)
maglisztből alaprecept; A legalkalmasabb lisztek vagy őrölt magok – kókuszliszt, gesztenye liszt, mandula liszt; őrölt mandula, őrölt dió; AIP-ban kókuszliszt, zöld banánliszt, földi mandula liszt - Egy alaposan kizsírozott és magliszttel szórjuk ki a zsíros alapot, hogy a tészta könnyen kiborítható legyen – ez most a szív forma miatt fontos, mert különben lehetne sütőpapírt használni!
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd kb. 20′ alatt megsütjük a tortalapot közepes lángon – 160 fokon.
- Egy tálcára kiborítjuk a tésztát és hagyjuk kihűlni.
- Készítsünk egy piskótát – Piskóta (találsz AIP-os leírást is!)
Krémek:
- krém:
- 2 dl kókusztejszínt keverjünk ki 2 ek. NoCarb liszttel, AIP-ban kókuszliszttel, majd keverjünk a krémhez xukor0 steviát, vagy glicint és annyi céklaport, hogy piros krém legyen a végeredmény. (Inkább vöröses lesz a szín, amit kapunk!); Ezt a krémet tegyük a kiborított és kihűlt tortalap tetejére és egyengessük el.
2. krém:
- Egy marék mandulát őröljünk „krémesre”, kanalazzunk hozzá xukrot, vagy xukor0-ót – ízlés szerint, és egy kupica mandula aromát is öntsünk hozzá.
- Ezt a masszát keverjük ki 10 dkg ghee-vel vagy jó minőségű vajjal.
- Kenjük a torta tetejére.
Csokibonbon:
- 5 dkg 90%-os csokoládét olvasszunk fel kókusztejben, majd öntsük szív alakú szilikon formákba. Dermedés után tegyük a tortára.
Cukorbonbon:
- 2 dl kókuszolajhoz (3 púpozott evőkanál kókuszzsír) adjunk hozzá 5 evőkanál xukrot és 2 evőkanál kakaót.
- Öntsük szilikonos formába, és hagyjuk megdermedni.
- Ezekkel a bonbonokkal díszíthetjük a tortát.
A képen látható díszítés még:
- Trópusi gyümölcsök
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!