A receptet egy blogozó küldte
Kellékek és művelet:
- 2 csirkemellet jól fűszerezz be: natúr zöldségkeverék, só, paprika, köménymag, szerecsendió; AIP-ban: só, kurkuma, gyömbér, fahéj, rozmaring (egyéni ízlés alapján)
- A bőre alá egy kis tölteléket tegyél Paleo töltelék: reszelt sajt, petrezselyem, zöldséges fűszerkeverék mandula- vagy kókuszliszttel /pellettel/ összekeverve; AIP-os töltelék zöldségpüré, 1-2 kanál zselatin por – a zöldség mennyiségétől függ!
- A tölteléknek ízesítő funkciója van, így nem kell vastagnak lennie.
- 2 nagy sütőzacskóba tedd bele a csirkéket.
- A csirkékre csirkemellenként fél lime citromot facsarj.
- Zárd le a zacskót és 180-200 fokon felső alsó sütésen süsd 1 óra hosszat.
- A zacskót vágd fel hosszában, és süsd tovább 20 percet, hogy a pipi szépen megpiruljon.
- Köretnek körtét és almát, vörös-káposztát adhatsz.
- Ugyanezt a variációt csirkecombbal is el lehet készíteni