Paleo mandulás muffin (12 db)

A receptet Trifán Livi küldte 2013.02.28-án

A kép a Google images-ről való

mandulasmuffin

Hozzávalók:

  • 20 dkg őrölt mandula (Lidl)
  • 5  db tojás
  • 1 nagy db sárgarépa (nem 100% paleosan alma)
  • Pár szem mazsola
  • Kb. 10 db aszalt szilva
  • 5 dkg+5 dkg étcsoki (86 %-os)
  • Néhány dkg fehér csoki – természetesen elhagyható!, a kis mennyiség miatt csak kisebb vétség
  • 1 e.k. citromlé
  • Kb. 8-10 dkg tisztított vaj (ghí)
  • 6 szem összetört saccharin (kapható svájci tiszta saccharin – az egyetlen szintetikus, de paleo édesítő!)
  • Csipetnyi őrölt fahéj
  • 1 púpos teáskanál bio sütőpor (foszfátmentes)
  • Mandulaforgács díszítéshez (elhagyható)

Elkészítés:

  • Az egész tojásokat beleütjük egy tálban, habverővel vagy villával kicsit felverjük, hozzáadjuk az édesítőt, a mazsolát, a darabosra tört 5 dkg étcsokit, a citromlét, az összevagdosott aszalt szilvát, a fahéjat, beleöntjük a folyékony tisztított vajat, nagylyukú reszelőn belereszeljük a sárgarépát (az almát), hozzáadjuk a sütőport és végül a darált mandulát
  • A masszát szilikonos muffin formákba töltjük, közepes hőfokon kb. 25-30 percig sütjük.
  • Ha megsült, leönthetjük 5 dkg 85 %-os olvasztott étcsokival, díszíthetjük fehér csoki forgáccsal, aszalt gyümölccsel vagy ami éppen otthon van
  • Az alap hozzávalókon kívül (tojás, mandula, sütőpor és a vaj) a többi „kellék” szabadon variálható
  • Egy másik változat lehetne például a gyömbéres-diós-áfonyás/aszalt meggyes variáció!
  • A muffinok tetejére lehet szórni pirított mandulát
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Paleo mandulás muffin (12 db)”

  1. Szia,
    Tetszik a recept, a kislanyomnal most derult ki, hogy tej es tojas allergias, szerinted hogy lehetne ennel a receptnel a tojast helyettesiteni?
    Koszi, Eszter

    1. Kedves Eszter, Minden további nélkül helyettesítsd a tojást lenmaggal vagy lenmagpehellyel – NEM lenmag liszttel, azaz pellettel. A lenmagban van ragasztóanyag, mely összetartja a tésztát. A lenmaghoz vizet kell adni, annyit, hogy jól megszívja magát, és formázható legyen a massza. Ezt most neked kell kikísérletezned, hogy mennyi az annyi. Kezd 1 evőkanál + 1 dl vízzel + magőrlemény, vagy magliszt, aztán ezt a mennyiséget növelheted. Ha sikerül egy jól használható muffint összehoznod, akkor örömmel felrakom ide a blogra. Készíts róla képet is. Jó kísérletezést kívánok. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.