Mandarin torta

mandarintorta

A tortába sütött gyümölcs csupán cukor!

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • Kávéskanálnyi citrom vagy késhegynyi só a hab felveréséhez
  • Kb. fél kg mandarin
  • 2 db közepes banán
  • Az édesítő tudatosan elhagyva
  • 25 dkg őrölt fehér mandula, lehet őrölt dió is, vagy valamilyen világos pellet (pl. mandula, mogyoró, kókusz) – pellet használata esetén 8 evőkanállal, kókuszpelletből elég 6 evőkanál is!
  • 5 dkg fekete csokoládé (táblás vagy főzött)

Elkészítés:

  • Verd fel, citrom vagy só hozzáadásával, kemény habbá a tojások fehérjét, tedd a habba szódabikarbónát (a szóda mellé kell még egy evőkanálnyi citrom, ha nem azzal verted fel a habot, hogy aktivizálódjon!)
  • A mandarinokat, a két banánt daráld péppé, és dobd bele a 6 tojás sárgáját
  • A gyümölcsmasszát keverd össze a tojáshabbal, majd keverd bele az őrölt mandulát
  • Öntsd a tésztát tetszőleges formába (a magam részéről most szilikonos kenyérformába öntöttem, de lehet sütőpapírral kibélelt bármilyen formába önteni)
  • Előmelegített sütőben kb. 45-50′ alatt (a sok gyümölcs miatt!) süsd tűpróbáig
  • Borítsd ki a formából a megsült süteményt, és a felolvasztott csokival kend be a tetejét
  • A tetejét díszítheted mandarin szeletekkel
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.