Hozzávalók:
- 25 dkg szezámliszt – Most valóban liszttel, azaz
szezámpellet-tel dolgoztam! A tésztát készítheted őrölt szezámmal vagy szezámpehellyel, de akkor nem kell plusz zsiradékot hozzáadni! - 3 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- Kb. 4 dl víz
- 20 dkg őrölt mogyoró (nem földimogyoró!!!)
- Stevia vagy xukor ízlés szerint
- Vanília-aroma vagy vanília
- 1 nagy maroknyi friss cseresznye a sütemény tetejére – természetesen lehet mélyhűtött is
- 2 banán
- 5 db tojás
Elkészítés:
- A szezámpelletet (-lisztet) felöntöttem vízzel, amitől hihetetlenül megduzzadt, és tettem a tésztába 3 evőkanál kókuszzsírt
- Volt még itthon őrölt mogyoróm, így azt tettem az alaphoz (egyébként más őrölt magot is használhatsz!)
- A tésztába kevertem még 5 db egész tojást, édesítést és vaníliát
- Egy zsírpapírral kibélelt formába öntsd a tésztát, majd előmelegített sütőben 40 percig süsd
- A tésztát egy tálcára borítva hagyd kihűlni
- Már korábban vegyél ki a mélyhűtőből tavalyi cseresznyét és párold meg
- A párolt cseresznyeszemekkel a sütit megtűzdeltem – kb. 2 maroknyi
- Gyümölcsvelőkrém: 1 maroknyi kimagozott mélyhűtős cseresznyét turmixolj össze 2 db banánnal -, ezzel a krémmel kend meg a tésztát
- Cseresznye szezonban friss cseresznyével díszíts
Übersetzer: Beatrix Nagy
Kuchen mit Kirschcreme (sowohl im Winter als auch im Sommer)
Zutaten:
- 25 dkg Sesammehl – Den Teig kann man mit gemahlenen Sesamsamen oder Sesamflocken vorbereiten, in diesem Fall muss man kein extra Fett zugeben.
- 3 Esslöffel geschmelztes Kokosfett
- ca. 4 dl Wasser
- 20 dkg gemahlene Haselnüsse (keine Erdnüsse verwenden!!!)
- Stevia oder Birkezucker nach Geschmack
- Vanille-Aroma oder Vanille
- 3 Handvoll gefrorene oder frische Kirschen (in den Teig)
- 1 Handvoll frische (oder gefrorene) Kirschen (oben auf dem Kuchen)
- 2 Bananen
- 5 Eier
Zubereitung:
- Sesammehl, Wasser und 3 Esslöffel Kokosfett werden in einem Topf gegeben und gut vermischt.
- Dazu werden gemahlene Haselnüsse – oder man kann auch andere gemahlene Samen dazugeben –, 5 Eier, Vanille gegeben.
- Den Teig wird auf ein mit Backpapier belegtes Backblech gelegt und im vorgeheizten Ofen etwa 40 Minuten backen.
- Nach dem Backen auf ein Tablett legen und kurz auskühlen lassen.
- zur Kirschcreme: 1 Handvoll einsteinte Kirschen und 2 Bananen werden in einem Topf gut vermischt. Die Creme schmieren wir auf dem Teig, mit Kirschen (als Verzierung) bestreuen wir ihn.