Cseresznyekrémes kevert tészta (nyáron is, télen is)

Cseresznyekrémes kevert tészta – Google

Hozzávalók:

  • 25 dkg szezámliszt – Most valóban liszttel, azaz
    szezámpellet-tel dolgoztam! A tésztát készítheted őrölt szezámmal vagy szezámpehellyel, de akkor nem kell plusz zsiradékot hozzáadni!
  • 3 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • Kb. 4 dl víz
  • 20 dkg őrölt mogyoró (nem földimogyoró!!!)
  • Stevia vagy xukor ízlés szerint
  • Vanília-aroma vagy vanília
  • 1 nagy maroknyi friss cseresznye a sütemény tetejére – természetesen lehet mélyhűtött is
  • 2 banán
  • 5 db tojás

Elkészítés:

  • A szezámpelletet (-lisztet) felöntöttem vízzel, amitől hihetetlenül megduzzadt, és tettem a tésztába 3 evőkanál kókuszzsírt
  • Volt még itthon őrölt mogyoróm, így azt tettem az alaphoz (egyébként más őrölt magot is használhatsz!)
  • A tésztába kevertem még 5 db egész tojást, édesítést és vaníliát
  • Egy zsírpapírral kibélelt formába öntsd a tésztát, majd előmelegített sütőben 40 percig süsd
  • A tésztát egy tálcára borítva hagyd kihűlni
  • Már korábban vegyél ki a mélyhűtőből tavalyi cseresznyét és párold meg
  • A párolt cseresznyeszemekkel a sütit megtűzdeltem – kb. 2 maroknyi
  • Gyümölcsvelőkrém: 1 maroknyi kimagozott mélyhűtős cseresznyét turmixolj össze 2 db banánnal -, ezzel a krémmel kend meg a tésztát
  • Cseresznye szezonban friss cseresznyével díszíts

Übersetzer: Beatrix Nagy

Kuchen mit Kirschcreme (sowohl im Winter als auch im Sommer)

Zutaten:

  • 25 dkg Sesammehl – Den Teig kann man mit gemahlenen Sesamsamen oder Sesamflocken vorbereiten, in diesem Fall muss man kein extra Fett zugeben.
  • 3 Esslöffel geschmelztes Kokosfett
  • ca. 4 dl Wasser
  • 20 dkg gemahlene Haselnüsse (keine Erdnüsse verwenden!!!)
  • Stevia oder Birkezucker nach Geschmack
  • Vanille-Aroma oder Vanille
  • 3 Handvoll gefrorene oder frische Kirschen (in den Teig)
  • 1 Handvoll frische (oder gefrorene) Kirschen (oben auf dem Kuchen)
  • 2 Bananen
  • 5 Eier

Zubereitung:

  • Sesammehl, Wasser und 3 Esslöffel Kokosfett werden in einem Topf gegeben und gut vermischt.
  • Dazu werden gemahlene Haselnüsse – oder man kann auch andere gemahlene Samen dazugeben –, 5 Eier, Vanille gegeben.
  • Den Teig wird auf ein mit Backpapier belegtes Backblech gelegt und im vorgeheizten Ofen etwa 40 Minuten backen.
  • Nach dem Backen auf ein Tablett legen und kurz auskühlen lassen.
  • zur Kirschcreme: 1 Handvoll einsteinte Kirschen und 2 Bananen werden in einem Topf gut vermischt. Die Creme schmieren wir auf dem Teig, mit Kirschen (als Verzierung) bestreuen wir ihn.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.