Almás-mákos muffin

A receptet  Trifán Livi küldte 2012.04.27-én

A kép a Google images-ről való

(Livi képe is szinte így néz ki, csak nem éles!)

Olcsó, gyors és finom!

Korábban nem volt ez a sütemény a 100%-ig paleo kategóriában. Ennek az volt az oka, hogy 2010 tájékán még arról tárgyaltunk folyamatosan Szendi Gábor fórumozóival, hogy a feldolgozott-sütött gyümölcs gyakorlatilag már szín tiszta cukorrá válik. Mára annyiban változott az álláspontom, hogyha mértékkel eszünk ehhez a sütihez hasonló étkeket, akkor bár gyorsan felszívódó szénhidrátot veszünk magunkhoz, de mértékkel még az ilyen étel is belefér az étrendbe annak, aki teljesen egészséges!

Összeállítása: max. 10 perc

Hozzávalók (10-12 db-hoz):

  • 4 egész tojás
  • 5-5 dkg ghí
  • 2 reszelt alma
  • 2-3 púpozott evőkanál mákliszt (a tojás nagyságától függően lehet kicsit több vagy kevesebb, bioboltban beszerezhető)
  • 1 kk. fahéj
  • 1-2 ek. citromlé (ízlés szerint)
  • 1 tk. bio sütőpor (foszfátmentes)
  • 2 ek. xilit (nyírfacukor) vagy/és 6 szem Süssina összetörve
  • Csipet só
  • Fél marék fagyasztott ribizli (opcionális)

Elkészítés:

  • A tojásokat felütjük és egy kézi habverővel kicsit felverjük. Hozzáadjuk a sót, az édesítőt, a citromlevet és a fahéjat
  • Belereszeljük az almákat és hozzáöntjük az olvasztott ghít
  • Végül beleszórjuk a sütőporral összekevert máklisztet
  • Ha van otthon savanykás fagyasztott gyümölcs, szórhatunk bele a végén, de nélküle is kiváló
  • 12 db-os muffin formába töltjük, ha van, akkor szilikonosba, mert könnyebb vele dolgozni és tisztítani is
  • Közepes sütőben kb. 30 percig sütjük
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Almás-mákos muffin”

  1. Energia italt készítettem almából, céklából répából. A gyümölcscentrifuga tartályában jelentős rostanyag maradt vissza. Sajnáltam kidobni, igy kerestem olyan receptet, amihez felhasználhatom. A fenti receptet annyiban módosítottam , hogy 6 tojást vertem fel, abba belekevertem a fennmaradt rostanyagot/két nagy marék /, az ízesítés annyiban tért el, hogy tettem hozzá vanília kivonatot,és ehhez a mennyiséghez 3 ek őrölt mákot, 2 ek Nyírfacukrot, és bio sütőport. Nagyon finom lett, és ebben a hűvös esős időben finom karácsonyi illatal telt meg a konyha .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.