Banánkenyér – muffin formában

A receptet és a képet P. D. Tímea küldte 2012 áprilisában

banánkenyérmuffinban

Ez a felső kép a Google images-ről való, mely képről látszik, hogy Tímea sütijét a tésztába szórt magokkal is ki lehet egészíteni.

Korábban nem volt ez a sütemény a 100%-ig paleo kategóriában. Ennek az volt az oka, hogy 2010 tájékán még arról tárgyaltunk folyamatosan Szendi Gábor fórumozóival, hogy a feldolgozott-sütött gyümölcs gyakorlatilag már szín tiszta cukorrá válik. Mára annyiban változott az álláspontom, hogyha mértékkel eszünk ehhez a sütihez hasonló étkeket, akkor bár gyorsan felszívódó szénhidrátot veszünk magunkhoz, de mértékkel még az ilyen étel is belefér az étrendbe annak, aki teljesen egészséges!

Száraz hozzávalók:

  • 15 dkg kókuszreszelék kávédarálón ledarálva
  • 3 evőkanál xukor, vagy xukorzéró
  • 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • Csipet só

Nedves hozzávalók:

  • 3 db tojás felverve
  • 1 evőkanál méz – nem feltétlenül kell bele; a méz kompromisszum!!!
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 nagyon érett- még éppen nem beszélő banán 🙂

Elkészítés:

  • A száraz és nedves hozzávalókat keverd össze
  • Kanalazd olíva olajjal kikent muffin formába
  • Ebből a mennyiségből 12 db lesz
  • Előmelegített sütőben közepes lángon maximum 25 percig kell sütni
Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Banánkenyér – muffin formában”

    1. Én még nem sütöttem ilyent, de szerintem simán működik kókuszliszttel is. Arra kell ügyelni, hogy a kókuszliszt nagyon duzzadós, tehát csak a tojás biztosan nem lesz elég, ezért némi vizet vagy magtejet kellene hozzáönteni, meg arra kell ügyelni, hogy a tészta ne legyen folyós. BB

      1. köszönöm a válaszodat! Megsütöttem végül a recept szerint, de én így is tettem bele némi vizet. Kihagytam a mézet, eritritet használtam, és az egyik banánt lecseréltem almára. 🙂 Finom lett!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.