A receptet és a képet P. D. Tímea küldte 2012 áprilisában
Ez a felső kép a Google images-ről való, mely képről látszik, hogy Tímea sütijét a tésztába szórt magokkal is ki lehet egészíteni.
Korábban nem volt ez a sütemény a 100%-ig paleo kategóriában. Ennek az volt az oka, hogy 2010 tájékán még arról tárgyaltunk folyamatosan Szendi Gábor fórumozóival, hogy a feldolgozott-sütött gyümölcs gyakorlatilag már szín tiszta cukorrá válik. Mára annyiban változott az álláspontom, hogyha mértékkel eszünk ehhez a sütihez hasonló étkeket, akkor bár gyorsan felszívódó szénhidrátot veszünk magunkhoz, de mértékkel még az ilyen étel is belefér az étrendbe annak, aki teljesen egészséges!
Száraz hozzávalók:
- 15 dkg kókuszreszelék kávédarálón ledarálva
- 3 evőkanál xukor, vagy xukorzéró
- 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
- Csipet só
Nedves hozzávalók:
- 3 db tojás felverve
- 1 evőkanál méz – nem feltétlenül kell bele; a méz kompromisszum!!!
- 1 evőkanál citromlé
- 2 nagyon érett- még éppen nem beszélő banán 🙂
Elkészítés:
- A száraz és nedves hozzávalókat keverd össze
- Kanalazd olíva olajjal kikent muffin formába
- Ebből a mennyiségből 12 db lesz
- Előmelegített sütőben közepes lángon maximum 25 percig kell sütni
Szia,
Szerinted, kókuszliszttel is készülhet? Ha igen, abból mennyit használjak vajon? köszönöm :))
Én még nem sütöttem ilyent, de szerintem simán működik kókuszliszttel is. Arra kell ügyelni, hogy a kókuszliszt nagyon duzzadós, tehát csak a tojás biztosan nem lesz elég, ezért némi vizet vagy magtejet kellene hozzáönteni, meg arra kell ügyelni, hogy a tészta ne legyen folyós. BB
köszönöm a válaszodat! Megsütöttem végül a recept szerint, de én így is tettem bele némi vizet. Kihagytam a mézet, eritritet használtam, és az egyik banánt lecseréltem almára. 🙂 Finom lett!