A receptet T. Livi küldte 2011.06.16-án
A kép a Google images-ről való.
A torta kompromisszumos a főzött gyümölcs miatt, melyből simán cukor lesz!
Hozzávalók:
- 20 dkg darált mandula
- 10 dkg szezámliszt
- 10 dkg szőlőmag liszt
- 10 dkg gesztenye liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg xilit – 10 csepp stevia (elhagyható)
- 3 tojás
- 1 sütőpor
- 5-6 evőkanál kókusztej
- 1 evőkanál ecet
- Fahéj
- Kb. 1 kg szilva vagy más, pitének való gyümölcs
- Vékony gumikesztyű; a másik megoldás a vizes kéz:))
Elkészítés:
- A fahéj kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát (igazság szerint inkább massza) egy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk. Ezt a műveletet gumikesztyűvel végeztem el, mert e nélkül az egész hozzáragadt a kezemhez. Készíts az asztalra egy vízzel teli edényt, és abba mártsd bele a kezed – ez is működik:))
- Ha ez sikerült, akkor a tésztát szilvákkal (az egyéb felsorolt gyümölcsökkel) kirakjuk, megszórjuk fahéjjal és mandula darabkákkal.
- Szilva esetén – Nem tanácsolom a vörös szilvát, mert nagyon leveses és elázik tőle a sütemény, vagy vegyesen kell használni más szilvafajtával.
- Előmelegített sütőben (gázsütő 4-es fokozat, a villanyról fogalmam sincs) kb. 50 percig sütjük.
- A lényeg, hogy a sütire néha ránézzünk, hogy oda ne égjen!