Almapüré – főzve vagy nyersen

Giz receptje a T-T blogról – szó szerint 2010.10.04-én

A kép a Google images-ről való

Főzve – kompromisszumos, mert elsősorban cukor lesz belőle, nyersen viszont kifejezetten ajánlott a fogyasztása. A bélflórának a nyers alma nagyon jót tesz.

Hozzávalók és elkészítés együtt:

„Jonathán alma magozva, szeletelve, citrommal meglocsolva, majd hőálló üvegben a mikróban kb 10 percig lottyasztani, majd villával összetörni, és kicsi mézzel (tudom!) kevéssé vaddá tenni, úgy hogy azért a savanyú íz megmaradjon.

Szigorúan kihűlés után fogyasztandó (a mikró miatt).

Persze lábasban tűzhelyen is lehet, az igazi egészségtudatosoknak.

Én semmilyen fűszert nem raktam bele a mézen (nagy cukortartalmú édesítő!) kívül, de aki karácsonyi illatokat szeretne az tehet bele fahéjat vagy szegfűszeget.”

Nyersen az igazi! – az almákat meghámozod, lereszeled, citromlével meglocsolod!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.