Mákos és diós beigli

Mákos és diós beigli – A kép a Google images-ről való.

A receptet és a képeket Körte küldte 2011.11.6-án

A töltelékben lévő főzött alma tökkel kiváltható, és akkor 100% paleo lesz!

A kép a Google images-ről való. Ismét az az ok, hogy Körte 2011-ben még tapasztalat híján olyan pici képeket küldött, hogy a FB-ra felrakhatatlan. A paleos tészta mindig elég törékeny, ..., talán az ezen a képen lévő beiglik hasonlítanak legjobban az eredetihez.

Hozzávalók 2 rúdhoz:

  • 35 dkg sárgarépa reszelve
  • 5 dkg zsiradék – pl. jászvaj (ghee)
  • 20 dkg szezámliszt (pellet)
  • 1 evőkanál xukor
  • 1 csipetnyi só
  • 1 kávéskanál aszkorbinsav
  • Fél citrom héja reszelve
  • 2 tojás

Elkészítés:

  • A fenti hozzávalókat gyúrd össze, felezd el, két sütőpapír között nyújtsd ki

Töltelék:
Egy kinyújtott lapra:

  • 1 reszelt alma – főzött gyümölcs – kompromisszum! – HELYETT! Egy marék mélyhűtött tök, vagy szezonban friss!
  • Majd a következőket 1 dl forró vízzel forrázd le, keverd össze, és szórd rá a reszelt almára:
  • 15 dkg darált dió vagy mák
  • 8 dkg xukor
  • Fél citrom héja reszelve
  • Az egészet tekerd fel, és süsd meg 180 C fokon, a sütési idő kb. 30 perc lesz

Mohn- und Nussbeugel

ein Rezept von Körte

Zutaten für 2 Stangen:

  • 35 dkg geriebene Karotten
  • 5 dkg Fett – z. B. Ghee
  • 20 dkg Sesammehl (pellet)
  • 1 Esslöffel Birkezucker
  • 1 Prise Salz
  • 1 Kaffeelöffel Ascorbinsäure
  • eine halbe Zitrone, davon die geraspelte Schale
  • 2 Eier

Zubereitung des Teiges:

Die oben genannten Zutaten knautschen, den Teig halben und zwischen 2 Lagen Backpapier ausrollen.

Zubereitung der Füllung:

Den Teig mit 1 geriebenem Apfel bestreuen.

Die folgende Zutaten mit 1 dl heißem Wasser aufgießen, vermischen und auf den geriebenen Apfel bestreuen:

  • 15 dkg gehackte Nuss oder Mohn,
  • 8 dkg Birkezucker,
  • eine halbe Zitrone (davon die geraspelte Schale)

Im vorgeheizten Backofen bei 180 Grad etwa 30 Minuten backen.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Mákos és diós beigli”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.