Epres puding habbal

A mélyhűtőben lapuló tavalyi eperből ma eper pudingot készítettem. A frissből szerintem kár lenne ilyent készíteni, de a tavalyi – tökéletes! 

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Kb. 30 dkg felolvasztott epret dobd a turmixgépbe és turmixold össze
  • Emelj ki belőle 2 evőkanál epret, önts hozzá 1,5 dl vizet, és 2 zacskó cukrozatlan zselatinnal, hozzáadott 1 evőkanál xukorral – állandó keverés mellett – sűrű masszát főzz, melyet keverd az összeturmixolt eperhez (Használhatsz természetesen agar-agart is!)
  • Töltsd tálkákba, ahol megdermed
  • Készíthetsz hozzá pl. kókuszkrémes tejszínhabot, vagy tejszínhabot tojásfehérjéből

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Epres puding habbal”

  1. Szia! A családom és én még újoncok vagyunk, most vagyunk „belejövőben”, belenövőben a paleo életmódba… Nagyon sok dolgot, szabályt nem tudok még, annál is inkább, mert a netet böngészve sokszor ellentmondásokba ütközöm…
    Ennél a receptnél felkeltette a figyelmemet az a mondatod, hogy. „A két kanálnyi főzött eper ellenére még a 100% paleo kategóriába sorolom ezt az édességet.” Ezt miért írtad? Gyümölcsöt csak nyersen szabad? De hát egy csomó sütibe kerül alma vagy egyéb gyümölcs… Nem értem… Elmagyaráznád nekem ezt a „törvényt”?
    Egyébként pedig nagyon tetszik a blogod, abszolút felhasználóbarát, rengeteg kreatív és fini recepttel – általában Tőled inspirálódok a napi menünk tekintetében… 😉 Köszönjük szépen, hogy megosztod a tudásodat velünk is, Zs.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.