A mélyhűtőben lapuló tavalyi eperből ma eper pudingot készítettem. A frissből szerintem kár lenne ilyent készíteni, de a tavalyi – tökéletes!
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Kb. 30 dkg felolvasztott epret dobd a turmixgépbe és turmixold össze
- Emelj ki belőle 2 evőkanál epret, önts hozzá 1,5 dl vizet, és 2 zacskó cukrozatlan zselatinnal, hozzáadott 1 evőkanál xukorral – állandó keverés mellett – sűrű masszát főzz, melyet keverd az összeturmixolt eperhez (Használhatsz természetesen agar-agart is!)
- Töltsd tálkákba, ahol megdermed
- Készíthetsz hozzá pl. kókuszkrémes tejszínhabot, vagy tejszínhabot tojásfehérjéből
Köszönöm a receptet, holnap kipróbáljuk a gyerekekkel. Pont van itthon mélyhűtött eper.
Szia! A családom és én még újoncok vagyunk, most vagyunk „belejövőben”, belenövőben a paleo életmódba… Nagyon sok dolgot, szabályt nem tudok még, annál is inkább, mert a netet böngészve sokszor ellentmondásokba ütközöm…
Ennél a receptnél felkeltette a figyelmemet az a mondatod, hogy. „A két kanálnyi főzött eper ellenére még a 100% paleo kategóriába sorolom ezt az édességet.” Ezt miért írtad? Gyümölcsöt csak nyersen szabad? De hát egy csomó sütibe kerül alma vagy egyéb gyümölcs… Nem értem… Elmagyaráznád nekem ezt a „törvényt”?
Egyébként pedig nagyon tetszik a blogod, abszolút felhasználóbarát, rengeteg kreatív és fini recepttel – általában Tőled inspirálódok a napi menünk tekintetében… 😉 Köszönjük szépen, hogy megosztod a tudásodat velünk is, Zs.
Kedves Zsuzsa! http://paleovital.hu/?p=9365 Ezt a posztot olvasd el, és utána dönts. A főzött gyümölcs tömény szénhidrát, ezért kompromisszum. BB