A recept bevezetőjeként hadd hivatkozzak Geberle Zsóka levelére. A családi kertben nevelt medvehagymát fogyasztják, és ez így helyes:-)))
„Szia BB!
Hát, én nem a természetből szedem le a medvehagymát, hanem a nagynéném kertjéből, ahol néhány éve ültettünk pár tövet, és azóta úgy elszaporodott, hogy alig győzzük „pusztítani”. Jut belőle az egész családnak.
Üdv!
Zsóka”
Hozzávalók:
Geberle Zsóka receptje – 2013.04.08.
Hozzávalók:
- 10-12 db nagyobb gombafej
- 20 dkg csirkemáj
- 1 csokor medvehagyma (fokhagyma is használható!)
- 1 csokor petrezselyem
- 5 dkg kockázott bacon
- 1 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
- Só, bors, fokhagyma
Elkészítés:
- A gombafejeket megtisztítva fóliával bélelt tepsibe tedd
- A csirkemájat kapard le, add hozzá az apróra vágott medvehagymát és petrezselymet, tojást, és a fűszereket
- A kockázott bacont serpenyőben pirítsd meg, ezt is add hozzá a májas keverékhez, majd töltsd a gombafejekbe. (Nem kell a májas keveréket külön megsütni!)
- Tetejére reszelt sajt kerül, kb. 20 percig, közepes lángon sütőben, a sajt pirosodásáig süsd!
2 db gombafej nem kevés kicsit? 🙂
Most esett le a tantusz:-) Köszi, hogy szóltál. Lemaradt a tízes. Én sem vagyok 100-as:-))) BB