Májjal töltött gomba (hagymával, medvehagymával)

Májjal töltött gomba – Google
A recept bevezetőjeként hadd hivatkozzak Geberle Zsóka levelére. A családi kertben nevelt medvehagymát fogyasztják, és ez így helyes:-)))
„Szia BB!
Hát, én nem a természetből szedem le a medvehagymát, hanem a nagynéném kertjéből, ahol néhány éve ültettünk pár tövet, és azóta úgy elszaporodott, hogy alig győzzük „pusztítani”. Jut belőle az egész családnak.
Üdv!
Zsóka”
Geberle Zsóka receptje – 2013.04.08.
Hozzávalók:
  • 10-12 db nagyobb gombafej
  • 20 dkg csirkemáj
  • 1 csokor medvehagyma (fokhagyma is használható!)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg kockázott bacon
  • 1 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • Só, bors, fokhagyma

Elkészítés:

  • A gombafejeket megtisztítva fóliával bélelt tepsibe tedd
  • A csirkemájat kapard le, add hozzá az apróra vágott medvehagymát és petrezselymet, tojást, és a fűszereket
  • A kockázott bacont serpenyőben pirítsd meg, ezt is add hozzá a májas keverékhez, majd töltsd a gombafejekbe. (Nem kell a májas keveréket külön megsütni!)
  • Tetejére reszelt sajt kerül, kb. 20 percig, közepes lángon sütőben, a sajt pirosodásáig süsd!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Májjal töltött gomba (hagymával, medvehagymával)”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.