Az Ikeából hoztam el egy receptkártyát, amit paleosan kipróbálva mindenkit lenyűgöztem. Fiam dicsérete: „mint a bolti”. Hazsu
Hazsu receptje – 2013.04.14.
Hozzávalók:
- 200 g étcsoki, vagy 23%-os kakaóvajas kakaópor
- 1 dl kávé; kakaóporos megoldásnál + 1 dl víz
- 6 tojás
- xukor0stevia – Szendi
- vagy édesítésként – rizsszirup, tápióka szirup, agave szirup – TED
Elkészítés:
- Gőz fölött olvaszd fel a csokit, add hozzá a kávét és keverd bele a tojássárgákat egyesével; opcionálisan + vizet és a kakaóvajas kakaó használata esetén a kakaót; a kávéba üsd bele a tojások sárgáját
- Verd habbá a tojásfehérjét. Ehhez adj porcukorrá őrölt Xukor zérót, vagy valamilyen szirupot, mert a 85% csoki túl keserű lenne.
- Kanalazd a csokis-kávés-tojásos alapba, és öntsd tálkákba, vagy egy nagyobb tálba
- Könnyedén, de alaposan keverd össze, majd fogyasztás előtt minimum 3 órára tedd hűtőbe
- Amikor a csoki visszadermed, egy habos lukacsos csokicsodát kapunk, ami még másnap is tökéletes állagú
- A csoki tetejére bármilyen gyümölcs illik – pl. banán karikák
Az étcsokit /mivel cukor van benne/ helyettesítem úgy,hogy kókuszzsírt olvasztok,kakaót és mézet vagy xilitet teszek bele.
A tojásfehérjét meg lehet bolondítani egy kis kókusztejszínnel .
Legutóbb fagyasztott szedret is tettem bele 🙂
Jó ötlet 😀 Így is finom. A mézet a szigorú paleo kompromisszumnak tartja. BB Márta