A receptet Hazsu küldte – 2013.04.17.
Kevés és szakadt palacsintáim maradtak a hortobágyi készítésekor, ami kevés lett volna már a családnak, ezért felturbóztuk.
- Áztass be aszalt gyümölcsöt, majd turmixold – Ez a lekvár!
- Darálj maroknyi diót kicsi sóval és édesítővel. Majd keverd össze a a „lekvárral”, hogy kenhető állagú legyen
- A palacsintát felváltva kend meg ezzel a két töltelékkel
(Közben a formára szabdalt palacsintadarabokkal mint egy foltvarrás, kiegészítettem a rétegeket, így egy darabka sem ment kárba. Hazsu)
- A tetejére csokikrémet csorgass: 75% csoki gőz fölött olvasztva és magtejjel annyira felöntve, hogy csak olyan lassan tudjad csurgatni
Hűtőben szépen összeérnek az ízek.
Ez a kreáció: – szilvavelő, mandulavaj, szilvavelő, csokimousse, díszítésnek citrom (BB)
ez a paleocsinta már volt?
http://superiorhirek.hu/palacsinta-liszt-nelkul-isteni/
Jaj, köszi a linket, megnézem. BB Márta
tegnap megcsináltam a banános palacsintát. eddig magasan a legjobb palacsinta. amúgy elég sok banana pancake oldal van angol nyelven. nézd pl. ezt :
http://paleogrubs.com/banana-pancake-recipes
Ildi, Köszi 😀 BB Márta