Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 1 dl paradicsom sűrítmény
- 2 evőkanál olvasztott libazsír vagy olíva olaj
- Fűszerek: só, cayenne bors (nagyon csípős), római kömény, morzsolt bazsalikom; természetesen lehet hagyományos magyar fűszerezés: só, őrölt bors, paprika por
Elkészítés:
- A csirkemelleket ügyesen úgy vágjuk ketté, hogy nagy szeletekké váljanak
- A hússzeleteket külön-külön alaposan megforgatjuk a mártásban, és külön-külön fólia közé tesszük, majd a fólián keresztül gyengéden kiklopfoljuk -, így a fűszer a hús rostjait is egészen biztosan átjárja majd
- Vas grillező lapot szolidan bezsírozunk, és a csirkemell szeletek egyik, majd másik oldalát megsütjük
AIP-os fűszerezéssel is bátran elkészíthető! – kurkumával, fokhagymával, gyömbérrel pácolva.