Csirkemell grillezve

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 dl paradicsom sűrítmény
  • 2 evőkanál olvasztott libazsír vagy olíva olaj
  • Fűszerek: só, cayenne bors (nagyon csípős), római kömény, morzsolt bazsalikom; természetesen lehet hagyományos magyar fűszerezés: só, őrölt bors, paprika por

Elkészítés:

  • A csirkemelleket ügyesen úgy vágjuk ketté, hogy nagy szeletekké váljanak
  • A hússzeleteket külön-külön alaposan megforgatjuk a mártásban, és külön-külön fólia közé tesszük, majd a fólián keresztül gyengéden kiklopfoljuk -, így a fűszer a hús rostjait is egészen biztosan átjárja majd
  • Vas grillező lapot szolidan bezsírozunk, és a csirkemell szeletek egyik, majd másik oldalát megsütjük

 

AIP-os fűszerezéssel is bátran elkészíthető! – kurkumával, fokhagymával, gyömbérrel pácolva.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.