Rebarbarás sütemény

A receptet MW küldte, a kép a Google images-ről valórebarbarássütemény

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 0,5 kg rebarbara pirosas  szárát xukros vízben főzd meg
  • A felszeletelt és megfőtt és leszűrt rebarbarát tedd egy lapos, szilikonos tortaformába (vagy bármilyen szilikonos sütőformába)
  • Reszelj rá gyömbért, adj hozzá fahéjat és szegfűszeget is
  • Szórj a rebarbara tetejére valamilyen paleo maglisztet – pl. mandula-, makadámdió-, kókuszliszt stb., és szeletelt mandulát. (Kompromisszumként zabpelyhet is szórhatsz!)
  • Verj fel 2 db tojást, és 3 evőkanál olvasztott tisztított vajjal, vagy kókuszzsírral keverd össze – ez a massza jön a lisztes-mandulás rétegre.
  • Tedd be a sütőbe, alul-felül átázik a liszt, és szép pirosra sül
  • Amikor teljesen kihűlt, akkor fordítsd rá egy tálcára, hogy felül legyen a rebarbarás oldala
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Rebarbarás sütemény”

    1. Kedves Mazsi! Sajnálom a csalódásodat. Természetesen a recept ki lett próbálva, mégpedig MW küldte 2013-ban, amikor még létezett Szendi Gábor blogja. Egészen biztosan más lehet az ízlésetek. Ha egyáltalán nem ment el a kedved a paleo gyümölcsös süteményektől, akkor azt tanácsolom, hogy erőteljesebben édesíts! Ahogy olvasom a receptet, nekem az az érzésem, hogy az édesítéssel lehetett?! Remélem, hogy nem dobtad még kukába, amit készítettél, mert csinálhatnál egy erősen fűszerezett: xukor, pici só, gyömbér, fahéj – zselatint és ráönthetnéd a sütire, természetesen miután a süteményt mély formába tetted. Rádermed az ízes zselatin és lehet, hogy nem megy pocsékba, amit készítettél. Ha gondolod, akkor, ha nem olvassa MW éppen ezt a kommentet, akkor szólhatok neki, hogy ő mit javasol?! Sajnálom. Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.