Májgaluska leves – lisztes vagy garis galuskával

Májgaluska leves – A kép a Google images-ról való.

Hozzávalók:

  • 10 dkg máj – pástétom vagy resztelt máj
  • Vagy: Annyi gesztenyeliszt, hogy galuska sűrűségű tésztát nyerjünk – 2-3 kanállal; Vagy: Cassava gari – szintén kívánt mennyiségben
  • 1 db tojás; tojás sárgája és zsír

Elkészítés – készítsünk zöldséglevest:

  • 1,5 l vízbe dobd bele a leveszöldséget, a vöröshagymát négy részre vágva, a sót, a borsot, a fokhagymát
  • Majd, amikor a víz már forró, szaggassuk bele a galuskát, melyet a liszt, tojás, tört máj keverékéből készítsünk el,
  • vagy a gari+tojás sárgája+kk. zsír+víz összekeverésével.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.