Lázár Éva küldte az alábbi receptet
A kép a Google images-ről való
Nem csalás, nem ámítás, befőtt, ami 100 % gyümölcs! Semmi cukor, semmit tartósítószer, semmi víz, semmi kavargatás. Igazi, teljes gyümölcsíz, nincs kiázott aroma, cukros lé, nagyon finom!
Hozzávalók:
- Gyümölcs
- Tiszta, csavaros tetejű üvegek
- Kukta
Elkészítése:
- Mosd meg a gyümölcsöt, darabold ha kell, szorosan dugaszold bele a tiszta üvegbe (én úgy megtömöm, hogy a tetővel kissé még le is kell nyomnom).
- Az üvegeket tedd a kuktába, öntsd fel a max. jelzésig vízzel, zárd rá a tetejét, gyújts alá, sípoláskor csökkentsd minimumra lángot, és 15 perc után zárd el alatta a gázt.
- Ha már nyitható, mehet a száraz dunsztba. És kész!
Kedves Éva!
Nagyon jól hangzik!!!
Csak „régi” típusú kuktám van, alacsony és nem férnek bele az üvegek. Szerinted fazékban is megpróbálhatom? Amikor kész van, fejre állítod az üvegeket vagy elég neki a hőkezelés tartósítás céljára? Mennyi ideig áll el?
Üdv, Edit