Amikor marhamájat választasz, akkor arra figyelj, hogy a marhamáj minél rózsaszínebb, annál biztosabb, hogy fiatal marha mája. A hentesek lehet, hogy kiírják, hogy borjúmáj, de valójában az elegáns éttermek felvásárolják a létező készletet.
Hozzávalók és elkészítés egyben – 2-3 főre:
- 0.5 kg májat vágj fel vékony szeletekre (Csak megjegyzem, hogy most kg-ja 550 Ft volt!)
- Forgasd meg valamilyen világos lisztben – részemről amarant liszt van itthon
- 2 db tojást alaposan keverj el, majd a lisztezett szeleteket szép sorjában forgasd meg a tojásban, és azonnal helyezd a tűzforró zsírozott sütőedénybe
- Viszonylag hosszasan süsd (visszavett lángon), ne tévesszen meg, hogy kívül már késznek látszik; a lényeg, hogy ne folyjon belőle a vér
- Sózni csak tálaláskor szabad, mert a máj megkeményedik, ha sózva sütöd!
A máj nem keményedik meg, ha sózva sütöd!
„Sózni csak tálaláskor szabad, mert a máj megkeményedik, ha sózva sütöd!” Ez van az eredetileg általam írt receptben. Márta