Lenmagpelyhes sütőgépes kenyér

A kenyérsütő gépet utóbbi időben elsősorban a nagy melegben használom. A kinti 40 fokot, mely a lakásban nálunk kb. folyamatosan 28, nem tetézem a sütő begyújtásával.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 3 db tojás
  • 10 dkg lenmagpehely
  • 2 púpozott evőkanál amaránt liszt (bármilyen világos liszt, vagy őrölt mag!)
  • 1 evőkanál sertés zsír
  • Annyi víz, hogy a készülő kenyér tésztája nokedli tészta folyóságú legyen (A lenmag a vizet fel fogja szívni!)
  • 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt köménymag
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna (sokat teszek a kenyérbe újabban!)
  • A gépen a legrövidebb program – nálam a 8-as; a sütés 1 óra 20 perc múlva kész!

A második sütésnél tettem a tésztához 1 evőkanál chia-magot,

így végképp száraz és ruganyos lett a kenyér.

Print Friendly, PDF & Email

8 thoughts on “Lenmagpelyhes sütőgépes kenyér”

    1. Kedves Gabi! Pontosan ugyanazokat az összetevőket, amit írtam, tedd egy zsírpapírral kibélelt sütőformába. Először forrósítsd fel a sütőt, majd vedd vissza középértékre a hőt, és süsd – szerintem kb. 25-30 percig, de a kenyérre nyugodtan ránézhetsz. BB

  1. Bocs , megint én vagyok . Tudnál nekem segíteni sütőpapír ügyben ? A sütőpapírnak van színe, és visszája ? Már másodszor járok úgy , h ráragad a süti , és nem tudom leszedni róla .

    1. Márti, A lenmagliszt – pellet. A lenmagpehely pedig a lenmag pelyhesített változata, amiben benne van az olaj. Bioboltban általában bárhol kapható. BB

Hozzászólás a(z) BB bejegyzéshez Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.