Willson receptje és képei – további részletes képbemutatót láthatsz az oldalán!
Hozzávalók: (A rétes-laphoz)
- 4 tojás fehérje
- 4 kanál tisztított víz
- csipetnyi szódabikarbóna
- mokkáskanálnyi citromlé
- 1 kiskanálnyi zsír
Elkészítés:
- Az alapanyagokat (a zsír kivételével) kézi habverővel alaposan összekevertem.
- Kizsírozott serpenyőben 3 db féloldalas fehér palacsintát sütöttem belőle:
- megvártam, míg megalvadt és az egyik oldala elkészült (a széle elvált a palacsintasütőtől), így ráfordítottam egy sütőpapírra, úgy hogy átfedjék egymást.
- Az előre elkészített tölteléket rákentem.
- Sütőpapír segítségével feltekertem.
- Tojásfehérjével lekentem.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon sütöttem, míg szépen megpirult a teteje
Töltelékek:
1. Mákos
Hozzávalók:
- 8 dkg darált mák
- 2 kanál Xukor0
- 1 kanál mandulaliszt
- kandírozott citrushéj! – lásd Willson oldalán
- pici só
- víz
Elkészítés:
- összekeverni, felfőzni, még melegen fölkenni, fölcsavarni és sütni.
2. Diós
Hozzávalók:
- 10 dkg darált dió
- 2 kanál Xukor0
- 1 kanál makadámdióliszt
- kandírozott citrushéj
- pici só
- víz
Elkészítés:
- összekeverni, felfőzni, melegen fölkenni, fölcsavarni és sütni.
3. „Almás” – hamis almás rétes
Hozzávalók:
- cukkini befőtt! Ezt használjuk alma helyett, hogy ne együnk főzött gyümölcsöt! – lásd Willson oldalán
- 1 kanál mandulaliszt
- darabos dióbél
- pici só
- reszelt bio-citromhéj
Elkészítés:
- összekeverni, felmelegíteni, fölkenni, fölcsavarni és sütni.
4. Túrós
Hozzávalók:
- 12-15 tojásfehérjéből selyemtúró! lásd Willson oldalán és nálam
- 1 kanál makadámdióliszt (vagy kókuszliszt)
- 1 tojássárgája
- 2 kanál Xukor0
- kandírozott citrushéj! lásd Willsonnál
- vagy reszelt bio-citromhéj
- pici só
Elkészítés:
- összekeverni, pihentetni fél óráig, hogy jól összedagadjon, hidegen fölkenni, fölcsavarni és sütni.
5. Káposztás
Hozzávalók:
- előregyártott dinsztelt káposzta! lásd Willson oldalán
- 1 kanál mandulaliszt (vagy tökmagliszt)
- pici só, bors, Xukor0 (ízlés szerint)
Elkészítés:
- összekeverni, felmelegíteni, fölkenni, fölcsavarni és sütni.
6. Meggyes (nyers)
Hozzávalók:
- 25 dkg magozott meggy
(kiolvasztott, mélyhűtött is lehet)
- 2 kanál Xukor0
- 1 kanál mandulaliszt (vagy f.ribizli liszt)
- darált, pörkölt dióbél
Elkészítés:
- összekeverni, pihentetni, hidegen (nyersen) megtölteni, fölcsavarni.
- 45-50 fokos sütőben átmelegíteni (szárítani,”aszalni”)
A GYÜMÖLCS-TÖLTELÉKESEKET NEM SÜTJÜK!!
A rétestészta hozzávalóknál rossz helyen van a tojás
Köszi Tormás, hogy szóltál 😀
Zseniális!