Érdemes várni, míg langyos lesz, mert a nem búzaliszt alap a sok hozzávaló alatt viszonylag lágy, amíg a pizza forró! BB
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 4 evőkanál világos lisztet (kókusz kivételével!, miután az íze átütő) keverj össze 2 egész tojással és egy evőkanál zsírral, egy kevés vízzel, hogy a tészta összeálljon, és kenhető legyen
- Egy pizza formát zsírozz ki és hints be valamilyen paleo liszttel
- A tésztát lapogasd, kend bele a formába belisztezett kézzel, hogy könnyebben tudjál dolgozni
- Házi kechup-pal vonj a tésztára egy réteget, majd kemény sajtot reszelj erre, jó minőségű – adalék-mentes szalámival, vékony karikákkal rakd ki a tészta felületét
- Egy kisebb nyers uborkát is karikázhatsz a pizzára
- Olívabogyó legyen a következő feltét, majd ismét némi reszelt kemény sajt
A pizzát sütésre előkészítheted, és fogyasztás előtt kell megsütni. Számításom szerint max. 15 perc lesz – előmelegített sütőben, közepes lángon!
Szia, szódabikarbóna nem kell bele, hogy egy kicsit lazítsa?
Kedves Panki, szerintem nem kell. Én is gondoltam rá eredetileg. Annyira vékony lett a tészta elkenve, hogy fölösleges. Ha teszel bele, azzal nem rontasz rajta 😀
Nagyon jól néz ki, kipróbálom!
Bár nem vagyok paleo, de hasonló étrenden élek most egy darabig, glutén, tejtermék, finomított cukormentesen, és nagyon sokat segít a honlapod, köszönöm!
Nagyon örülök, hogy jól tudod használni a blogomat. Sok sikert. BB