Emeletes szilvás süti

Emeletes szilvás süti

Hozzávalók:

Piskóta maglisztből – makadámdióval (más világos magliszt is megfelelő!)

Töltelék:

  • 15-20 dkg felezett szilva (friss vagy mélyhűtött!)

Borítás:

  • 10-15 dkg őrölt dió
  • 3 evőkanál kakaó
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • 2 dkg reszelt keserű csokoládé
  • kb. 15-20 dkg szilva (nyers érett vagy mélyhűtött)

Elkészítés:

  • Készíts egy piskótát a Piskóta maglisztből alaprecept szerint (az e posztban leírt hozzávalókkal egyezik
  • Amikor a tészta kihűlt, akkor rakd meg a piskótát felezett nyers szilvával
  • Brownie nyersen, ahogy én csináltam – ebből a sütiből a mélyhűtőbe eltettem a felét, mert anno nem fogyott el – ezt használtam fel a borításhoz; a borítás elkészíthető a fenti hozzávalókkal frissen is — kiegészítve a következővel:
    • A kakaós őrleményhez keverj hozzá 3 db tojást, süsd meg, hűtsd ki, majd a kapott masszát halmozd rá a szilvákra
    • A sütemény tetejét szórd meg reszelt csokoládéval
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.