Egészen különleges főzeléket kreáltam, mely a krumplipürére hasonlít! Nagyon finom!
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 0,5 kg gyalult tököt főzz meg 2 dl magtejben (zsírossága miatt a legjobb a kesutej); Cocomast ajánlok AIP-osoknak!
- Amikor megfőtt, turmixold az egészet össze.
- Fűszerezd 2-3 kávéskanál szerecsendióval – AIP-ban gyömbérrel, kb. egy kávéskanál sóval és 2 kávéskanál xukor zéróval; AIP esetén glicinnel vagy almapürével.
- Végül önts hozzá 2 evőkanál extra szűz olívaolajat, vagy két evőkanál jászvajat (ghee-t), vagy akár sertészsírt.
Ez valami desszert féle?
Nem desszert, hanem a tök köretként való elkészítésének egy módja. Finom. Márta
Köszi!