Hamis „mákos rétes”

A sütit Lendvai Kata találta ki 2010.08.22-én

Ez a „rétes” gyakorlatilag a rétes tölteléke borítás nélkül.

Nagyon finom.

Kata mézet használt eredetileg, de a 100% paleo miatt xukorra cseréltem!

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • Csipet só
  • 1 kanál kókuszzsír
  • 2 evőkanál xukor vagy a TED szerint méz
  • 1 púpozott evőkanál darált dió
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • 1 marék késsel aprított mazsola
  • 1 csésze darált mák
  • 3 db apróra reszelt sárgarépa citromlével megcsorgatva
  • Ha a tészta híg, akkor + 1 evőkanál kókuszliszt, vagy mák, vagy dió

Elkészítés:

  • A tojásfehérjéket verd fel egy csipet sóval
  • A sárgákat keverd ki 1 kanál kókuszzsírral, 2 evőkanál xukorral, 1 jó kanálnyi darált dióval, ebbe kevej még 1 kis reszelt citromhéjat és egy maréknyi késsel felaprított mazsolát
  • Ebbe az alapba keverj bele 1 csésze darált mákot és 3 db apróra reszelt sárgarépát
    (ezt is csorgasd meg citromlével, és szórd meg xukorral).
  • Amennyiben a tészta híg lett, keverj hozzá 1 e.k. kókuszlisztet is, de ezt lehet pótolni több mákkal vagy diófélével is
    – A masszába keverd bele óvatosan a tojásfehérje habját
    – Jénaiba zsírpapírt fektess, és erre öntsd a keveréket
  • Előmelegített sütőben magas hőfokon 15-20 perc sütést igényel a tészta

TELJESEN OLYAN ÉRZETEM TÁMADT, MINTHA IGAZI RÉTEST ENNÉK!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.