Jégkrém vagy Puding


A receptet Nagy Szilvi küldte

Jégkrém

Hozzávalók:

  • Bármilyen magtej (a végsőnek elképzelt mennyiségben) – kókusz – a TED-ben ezt javaslom leginkább!!!, kesudió, mandula
  • Kakaópor (vagy gyümölcs)
  • Stevia+xilit; rizs, tápióka szirup (TED)
  • 2 késhegynyi agar-agar (a jégkrémnél akár el is hagyható!); újabb sűrítő anyag a NoCarb liszt
  • Ha pudingot készítesz, használhatsz tortazselét is!

Ennél a receptnél kérlek, hogy saját magad alakítsd az arányokat!

Elkészítés:

  • A magtejet tedd fel főni a steviával, vagy a TED által megengedett sziruppal – rizs, tápióka, agave
  • A kakaót keverd ki édesítővel, majd kis magtejjel. A két hozzávalót öntsd össze, és rottyants rajta egyet
  • Egy késhegynyi agar-agart tegyél a főzetbe, mert akkor kevésbé fagy szilánkosra. Ezzel is főjön 1-2 percig – Az agar-agart el is lehet hagyni!
  • Amikor a jégkrém-alap kihűl, akkor rakd a mélyhűtőbe
  • Amikor a fagyi jégkásás lesz, akkor keverd meg botmixerrel vagy elektromos keverőfejjel, esetleg (ha bírod) kézi erővel, majd töltsd a fagyit formába, és fagyaszd tovább

Puding

  • Ugyanúgy készül, mint a jégkrém, csak nem kell mélyhűtőbe tenni
  • Amikor a keverék kihűlt, akkor keményedik meg
Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Jégkrém vagy Puding”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.