Pajzsmirigybetegségek bőrtünetei

 http://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg_orvos-valaszol/19276/pajzsmirigybetegsegek_bortunetei

bőrtünet2A váci paleos találkozó Workshop beszélgetésén sokan kérdeztek a pajzsmirigyes külső tüneteiről. Ha rákattintotok a Családinet.hu logójára, akkor részletesen olvashatjátok is az arról az oldalról beidézett képekhez fűzött leírást, melyet prof. Dr. Balázs Csaba tett közzé.

Az egyetlen tünet az alábbiakból, mely 50 év során nálam pl. jelen volt – az un. pillangó köröm, és a körmök kettéválása. A másik jel a fogyásképtelenség volt, melyet még véletlenül sem merült fel egy orvosban sem, hogy hormonális okokra vezesse vissza, hiszen egész életemet örök fogyókúrával és intenzív mozgással töltöttem. Ameddig még volt pajzsmirigyem, addig még viszonylagos eredménnyel küzdöttem a túlsúly ellen.

Figyelmeztető jel, hogy alig valamennyi tünet volt az előjelekből  tapasztalható, mégis 57 éves koromra a pajzsmirigy teljes sorvadása zajlott le.

Az esetem tanulságaként hízásra való hajlamnál egy TSH-értéket mutató vérvételt érdemes az házi orvostól kérni. Egy fájdalommentes szúrás és egy laborvizsgálat megelőzheti az én sorsom ismétlődését.

bőrtünet1bőrtünet2bőrtünet3bőrtünet4bőrtünet5bőrtünet6

bőrtünet7bőrtünet8

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.