Marcipán paleosan

Trifán Livi receptje; A kép a Google images-ről való

Marcipán hozzávalói és elkészítése:
  • 15 evőkanál darált mandula
  •  7-8 evőkanál  víz
  • Kis citromlé, rumaroma, 2 szem saccharin édesítő bogyó – pl. minden további nélkül lehet kapni egy Konapharma svájci gyártmányút, melyet a Katax Bt. Pécs forgalmazza (A lényeg, hogy tiszta saccharin legyen!), 1 evőkanál jászvaj (ghee) – helyette használhatsz kókuszzsírt is, csak akkor keményebb lesz az állaga, 1 evőkanál xukor (vagy más paleo édesítő ízlés szerint)
  • Ezeket lassan összemelegítjük 
Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Marcipán paleosan”

  1. Szia, nagyon tetszik a recepted, mert egyszerűnek tűnik.Azonban nekem lenne egy pár kérdésem, mivel nem ott élek jelenleg.
    Szóval, 2 szem süssina – ez megegyezik bármilyen édesítő tablettával ?
    jászvaj, ezt sajnos egyáltalán nem tudom mivel helyettesíthető.
    xukor, ez szintén kérdés számomra.
    Ne haragudj, de sajnos nekem itt meg kell találnom a hozzá hasonló, vagy megegyező dolgokat. Köszönöm előre is válaszodat!

    1. Mindjárt pontosítok a receptben – a paleoban a tiszta sacharin elfogadott. A jászvaj – ghee helyett lehet kókuszzsírt használni. A xukor = nyírfacukor, vagy más paleo édesítő – eritrit, sacharin, stevia.

    2. Jaszvajat sok helyen kaphatsz, hol elsz? Ha nemet nyelvteruleten, akkor az ALDI-Netto-LIDL-Penny negyesben mint „Butterschmalz” keressd. Biztosan talalsz a rawe edekaban is, de en inkabb a fentiekben veszem.

      1. „Kedves” kédésedre, hogy hol élek?, …, hát Magyarországon. Senki nem állította, hogy nincs készen kapható ghee – pl. a Culinarisban is van. Az biztos, hogy méregdrága. A kókuszzsír alternatívaként szerepel a receptben. BB Márta

      2. De jó, én Ausztriában élek, és nem is gondoltam, hogy itt lehet kapni tisztított vajat. Örülök, hogy leírtad, jövő héten úgyis megyek a Hoferba, megnézem van-e nekik. Köszi!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.