Tarte Tatain, azaz fejre állított almatorta

Szerző: BB – 2010. július 24. szombat – a Paleolihletről átköltöztetve 2013. november 5-én

A kép a Google images-ről való

A főzött-sütött gyümölcs szín tiszta cukor!

tartetatainrecept

Óriástorta (a forma átmérője 22,5 cm)

Hozzávalók:

  • 8-10 alma
  • 10 tojás
  • Kb. 3×2,5dl-es bögre apróra darált kókuszreszelék vagy 1-1,5 bögre kókuszliszt, vagy 1,5:0,5 bögre lenmagliszt és kókuszliszt keveréke – elkészíthető más paleo lisztből is!
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • Édesítés paleolit módra – ízlés szerint

Elkészítés:

  • Végy egy nagyméretű tortaformát (lehet kerek, lehet szögletes)
  • Béleld ki sütőpapírral
  • Hámozd meg, és darabold apróra az almákat
  • Az almákat rakd be a kibélelt tortaformába
  • Verd fel a 10 tojás fehérjét kemény habbá
  • Tegyél a habba édesítést és szódabikarbónát
  • Laza mozdulatokkal keverd bele a tojások sárgáját
  • A masszába keverd bele a kókuszlisztet, vagy a kevert lenmag-kókusz keveréket – annyit, hogy palacsinta tészta szerű masszát kapjál!
  • A tésztát öntsd rá az almákra
  • Előmelegített sütőben süsd tűpróbáig a süteményt
  • Borítsd ki fejjel lefelé a sütit, így felül lesznek az almák

Dizájn:

  • Lehet az élvezetet fokozni keserű csokiból készült mázzal
  • Lehet a torta tetejét beszórni kókuszreszelékkel vagy xukros kókusz-chipsszel

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Tarte Tatain, azaz fejre állított almatorta”

    1. Nem írtam a receptben, hogy tojás nélkül is elkészíthető, de próbálkozz. Tegyél a tésztába sok áztatott lenmagpelyhet, vagy őrölt lenmagot, és az is össze fogja tartani a tésztát. Kérdéses, hogy az íze milyen lesz?! BB Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.