Libacomb és csirkehús

Tipikus Márton-napi étel, de bármikor máskor is elkészíthető!

A libacomb ízét át fogja venni a csirkecomb – ez a receptben a „csavar”. A libahús ára meglehetősen húzós. Ilyen trükköt szoktam csinálni kacsával is.

Előadtam magamat, mint „nagy szakács” 🙁 – majdnem mindent elégettem, mert otthagytam az ételt magára. Na, a mellékelt ábra szerint – én se vagyok tökéletes!

Hozzávalók:

  • 1 db libacomb
  • 6 db csirkecomb
  • 1 lapos evőkanál (2 dkg) majoránna
  • Só, őrölt bors
  • 1 evőkanál zsír (sertés, vagy liba-, vagy kacsa-) – a legautentikusabb a libazsír 😀
  • 1 dl víz
  • Kb. 0,5 kg lila káposzta, só, őrölt bors, egész köménymag – 1 evőkanál, zsír, víz
  • Nyers alma – tisztítva és kockázva
  • Kevés citrom

Elkészítés:

  • A libacombot és a csirkecombokat a felsorolt fűszerekkel dörzsöld be és hagyd hűtóben állni legalább egy órát, hogy szívja be azok illatanyagát
  • Tedd az evőkanálnyi zsírt a combokra, önts rájuk vizet, és kezd el kis lángon főzni-sütni-pirítani – Ne felejtsd el időszakosan megforgatni!
  • Végül pirítsd le zsírjára, és törekedj arra, hogy a bőr ízletesen ropogós legyen
  • Tálalj hozzá dinsztelt lila káposztát:
    • Kevés zsíron pirítsd meg a közvetlenül sütés előtt megsózott, borsozott, köménymaggal megszórt lila káposztát – egy kicsit kapasd meg
    • Ezután önts a káposztára kevés vizet – kb. egy ujjnyit
    • Amikor a káposzta kész, akkor vághatsz rá hámozott kockázott, pici citrommal meglocsolt alma darabokat
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.