A recept Haász Niki paleokonyha.hu oldaláról való
Ismét egy kedves blogozó társra találtam, Niki hozzájárult ahhoz, hogy a receptjeiből az oldalára való hivatkozással kedvem szerint osszak meg ötleteket és képeket. Kattints a fenti linkre, és a receptről további részleteket tudhatsz meg.
Hozzávalók:
- 70 dkg sütőtök
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 2 evőkanál házi kókusztejszín
- 2 ek eritrit vagy méz ízlés szerint; AIP-ban méz 1 kk. vagy glicin
- Házi kókusztej
- Kb. 2 teáskanál citromlé
Elkészítés:
- A sütőtököt a kókuszzsíron a mézeskalács-fűszerrel párold puhára
- Langyosra hűlve, turmixgépbe téve az összes többi hozzávalóval turmixold össze
- A kókusztejből annyi kell bele, hogy valamivel hígabb legyen, mint amilyen végeredményt szeretnél, mert a kókuszzsír miatt hűtőbe téve szilárdulni fog
Mire elkészült, és kihűlt a hűtőben, már késő este lett. A Sanyi először tétovázott, hogy egyen-e, mert eléggé tele volt a vacsitól, és már fogat is mosott. Aztán abban maradtunk, hogy legalább kóstolja meg a kedvemért, hogy posztolható-e a dolog. A végén csak-csak elfogyott két pohárral…