PaleoVital – Videokonyha – Kenyérlapok

kenyérlapszezámmakadámosMit nem hoz a véletlen?, …, a fiam legjobb barátainak egyike képzett filmes fiatalember – Schubert István. Felvetettem neki a „PaleoVital – Videokonyha” ötletét, és íme, …. elkészült az első film, melyben a kenyérlapok sütését mutatom be:

Bízom abban, hogy Ti Kedves Olvasóim! – érdeklődéssel nézitek majd meg a filmet.

Lesz majd a jobb oldali sávban a Videokonyhának egy állandó helye, és siker esetén további filmek készülnek.

Életem első filmes szereplésében remélem, hogy helytálltam :-D, mindannyiótok teljes megelégedettségére és örömére.

Nyilván, hogy az igazi rutint csak a jövő hozhatja meg.

Jó videózást kívánok! BB Márta

Kenyérlap receptje a recepttárban

Print Friendly, PDF & Email

44 thoughts on “PaleoVital – Videokonyha – Kenyérlapok”

  1. Köszönöm, hogy vagy nekünk!!!! Kezdő paleós vagyok, autoimmun betegséggel. Régóta ismerkedem a paleóval, nagyon tetszik, csak anyagilag rá kell készülnöm. Nagyon örülök ennek a videónak, mert így látom, hogy nem kell félni neki állni ennek a főzőcskének, mert tényleg nem bonyolult :))
    Várom a következő videót is. Kérlek ne várass sokáig! A kenyeret máris megcsinálom. Örök hálám a videóért.
    Üdv: Erika

    1. Kedves Erika!

      Örömmel olvastam kedves soraidat. A látogatottság fogja eldönteni a folytatást. Egyelőre várunk, hogy milyen a film fogadtatása, és ha lesz rá igény, akkor csináljuk a továbbiakat. Már tervbe vettünk 2-3 további témát. Szia, BB Márta

  2. Kedves Márta!

    A látogatottsággal szerintem nem lesz baj, már most 52-en nézték meg / nov.23.14 óra 15 perc/ !
    Nagyon jó ötlet, köszönjük Neked a paleos társadalom nevében!
    Köszönettel: Fábián Kata

  3. Kedves BB Márta,
    Nagyon jó ötlet a Videokonyha. Végignéztem , és holnap el is készítem.
    Kezdő paleosként így olyan, mintha fognád a kezem, itt lennél velem a konyhában, így bátran vágok bele a sütésbe.
    Köszönet mindezért!
    Várom én is a következő videót! 🙂

    1. Kedves Andi, Köszi a dicséretet. Igyekszem a következővel, de ez nem csak rajtam múlik. A fiatalembernek is kell a látogatottsági mutató :-D, bár nagyon lelkes, és csak köszönet jár neki. BB Márta

  4. Szia Márti !
    Nagyon jó ötlet ez a videó.
    Már most 628 a látogatottság.
    Biztos sokan megnézik. Jó tippeket is mondasz hozzá.
    A kezdőknek is hasznos.
    Várjuk a folytatást!!!!
    Köszi!

    1. Szia Kica 😀 Köszi a biztatást. Remélem, hogy nagy lesz a látogatottság, mert akkor a filmes srác is inspirálva lesz. Én akár minden nap csinálnám 😀

  5. Nagyon köszönjük a videós tájékoztatást.
    Így a bizonytalanok is bátrabbak lesznek.
    Én már lassan három éve élek a paleo lehetőségével de még nekem is biztonságot ad.
    Ha nem verem fel a tojást azt hiszem hogy nem lesz jó de itt a bizonyság hogy elég csak kikavarni.
    Nagyon köszönöm és várom a következőt. Irénke

  6. Kedves Márti,
    elkészítettem a kenyérlapokat, elsőre sajnos nem sikerült, nagyon sós lett. Himalaja sót használtam, lehet nem ezt kellett volna. Másodszorra már óvatosabban bántam ezzel a fajta sóval, és jól sikerült, finom lett. Köszi!
    Kipróbáltam úgy is a receptet, hogy a szezámliszt helyett tökmaglisztet használtam, és nagyon jól sikerült, nagyon ízlett így is.
    Annyira örülök, hogy Te általad kaptam egy hagyományos kenyeret pótló tuti receptet, ami egészséges, nagyon finom! :))
    Nem paleos kolleganőimnek is ízlett a szezámos és a tökmaglisztes változat is!
    Köszönet mégegyszer Neked és a videósnak is!
    Üdv,
    Andi

    1. Kedves Andi, Csak gratulálni tudok a kísérletező kedvedhez 😀 Nálunk pl. a fiúk nagyon szeretik a sós dolgokat, és még így is néha hiányolják a több sót. Azt mondom, hogy a próbálkozásokat, a rontásokat senki nem tudja megúszni. Velem még a mai napig is előfordul rontás, pl. ha kapkodok 😀 Mindig minden receptet alaposan gondolj át készítés előtt, és rá fogsz jönni, hogy valóban – nem szentírás az, amit mondok, hanem a „kezed vezetése”, és lehet önállóan, akár más lisztekkel is kísérletezni. Figyelmedbe ajánlom a Paleo alapanyagok c. posztot, ahol részletesen írok a lisztek tulajdonságairól. Ezeket a tapasztalatokat nem árt végig olvasni. Meg még beírhatod a keresőbe, hogy lisztek, és további információkat is találsz. A videós nagyon büszke a látogatottságra, tehát az inspiráció megvan, hogy folytassa 😀 …, de türelem rózsát terem 😀 szia, BB Márta

  7. Kedves Márti!

    Én egy anti konyhatündér vagyok. Sem időm sem türelmem nincs új ételekkel bajlódni. Kisfiam gluténérzékeny lett, ezért étrendet kellett változtatnunk. Ekkor találtam rá a blogodra. Nagyon nagy segítség voltál számomra eddig is, de ez a videó konyha mindent visz!

    1. Kedves Andi, Örülök, hogy tudok segíteni és hogy a film is tetszett 😀 A blogomról szerintem azért lehet megtanulni főzni – ezt most nem a szerénytelenség mondatja velem -, mert felraktam alap ételeket is. Ezeket az alap ételféleségeket azért tettem fel, hogy az apró fogások, trükkök is ismertek legyenek számotokra. Mivel válik paleossá – pl. rántás, habarás, borítás – egy egyébként ismert étel. Jó főzöcskézést és tanulást kívánok, BB Márta

  8. Gratulálok, Szuper a film!!! 🙂
    Ha lehet még rajta módosítani, a végén a recept leírásból kimaradt a fél citrom leve! Anélkül pedig nem jön föl rendesen és a szódabikarbóna íze lesz…

    1. Köszi a gratulációt. A receptbe már beírtam a citromot, és a filmben is pótoltatni fogom. Szerencsére a receptek között megtalálható a Kenyérlap, és ott már helyesen van leírva. Márta

  9. Kedves Márta!

    Én most kezdtem /bő egy hete/ a paleo étrendet. Még csak ismerkedem. Lenmagos kenyeret és fokhagymás-rozmaringos szezámmagos kenyeret sütöttem eddig. A lenmagos a kedvencem.
    Örültem a videódnak. Annak is, hogy a paleo kenyerek sütése nem nagy ördöngősség. Az ízesítés pedig rettentően változatos lehet.

    Sok sikert a továbbiakban is!

  10. Kedves Márta!

    Köszönöm a videót, én már kb. 3 éve paleózom, de ennek a videónak nagyon örülök, mert jó látni az állagát is sütés előtt a kenyérnek. Én nem mertem ilyen folyékonyra készíteni. Azt sem tudtam, hogy a szódabikarbónára citromlevet kell önteni.Jó látni, hogy a tojást nem kell habosra felverni.Holnap meg is sütöm ezt a kenyeret. Nagyon jó ötlet a videókonyha. Jó látni, ahogy készülnek az ételek. nagyon várom a többi videót is!
    Köszönöm! Ibolya

  11. Kedves Márta! Régóta gyűjtöm a lelkierőt a paleóra történő átálláshoz, aminél az első és legfőbb akadályt eddig a kenyér pótlása jelentette. Ez után keresgélve bukkantam a videódra, ami egy csapásra megoldotta a problémámat, mert más olvasni valamiről, amit még életben nem láttam, és megint más ‘élőben’ látni, hogy tényleg emberi fogyasztásra alkalmas dolog kerül ki a sütőből. És tényleg nem tűnik olyan ördöngös dolognak az elkészítése. Ha belevágok, csakis ennek a videós segítségnek köszönhető! Hálás vagyok az önzetlen segítségedért, és öröm látni, hogy vannak még ilyen segítőkész emberek! Nem beszélve a videó készítőjéről, akit nyilván nem a főzés iránti szenvedélye hajt! Neki külön hála!
    üdvözlettel: Hubay Ildikó

    1. Kedves Ildikó! Az ilyen visszajelzésekért is érdemes csinálni a blogot 😀 Nagyon örülök az elhatározásodnak. Egyébként tényleg nem ördöngös dolog a paleo, és sok új és régi íz fogja színesíteni az életedet, és remélhetőleg építeni az egészségedet. Sok sikert. Márta

  12. Kedves BB Márta!

    Nagyon örülök annak, hogy van kitől tanulni. Most ismerkedem ezzel a paleo étrenddel.
    Engedjen meg egy észrevételt. Az a kanál, amit használt a sózás és..egyebeknél, az nem kávés, hanem mokkás kanál! Kávésból az a mennyiség kb. 2,5-3 szoro. (ha a szárazanyag mennyiséget nézzük, sok is lenne a mokkás helyett kávés kanál mennyiség. Hasonlat képpen két mokkás kanál kb. egy normál gyűszűnyi mennyiség.
    Érdeklődve várom a további felvételeket.

    Üdvözlettel,
    Hajnal

    1. Kedves Hajnal, Köszönöm az észrevételt. Egyébként érdekes felvetés. Utánanéztem a neten. Kávéskanál = 5 ml, Teáskanál = 10 ml, Evőkanál = 15 ml, A mokkáskanál csak 2-3 ml. A kávéskanalat érdemes tehát a mokkáskanál űrmértékével összevetni és valóban a mokkáskanál egy picivel kevesebb. Majd a jövőben jobban figyelek erre. Mondjuk konyhatündér és nem professzionális szakács blogozóként – érvényesül nálam a konyhai munkában a ráérzésre való főzés is, de jogos, legyünk pontosabbak 🙂 Üdv., Márta

  13. IMÁDOM!!! Nagyon cuki vagy, úgy beszélsz, mintha műsorvezetésre születtél volna:-) Esküszöm, tévésként végeztem, nem mondanám…!
    Sokkal jobb, ha látja az ember (vagyis én:-), mert vizuálisan jobban megmarad az emberben minden…
    Hajrá, így tovább!

    1. Kata ;-* Nagyon aranyos vagy. Tanár voltam – állítólag jó – több évtizedig. 150 főnek előadást is tartottam. Meg tudtam mozgatni az ezer fős iskolát egy-egy rendezvényen. A felvétel elsőre készült. A fiatalember majdnem elájult 😀 – Na most kiömlengtem magamról magamat 😀 Köszi a kedves szavakat. BB Márta

  14. Kedves Márta!
    Ismét én zavarnék:-)
    Egy olyan kérdésem lenne, hogy a gluténmentes kenyereket ált. útifű maghéjjal készítik. Erre azonban sok-sok folyadékot kell inni. Na, most én a 15 hós kislányomnak készítenék kenyeret, aki azonban nem szeret inni:-( Nem merném az útifűmag héjat használni, főleg nem 2 ek-nyi mennyiségben (ahogyan ált. írják). Mivel helyettesítsem? Szódabikarbóna (persze citromlével)? Igazából zavar van bennem… A videoban bemutatott kenyérkéd (lepényed) élesztő nélküli… A szódabikarbóna a kulcs?:-) Kezdő háziasszony vagyok… Ráadásul rögtön a nem egyszerű paleozással kezdtem… Lehet, hogy lesznek még ilyen buta kérdéseim…
    Jaj, kenyérsütő gépben is használhatok szódabikarbónát az 1 kávéskanál élesztő helyett?
    Köszönöm szépen!!!

    1. Kedves Kata, Semmiféleképpen nem szabad pici gyereknek útifűmaghéjat adni, mert magamról is tudom, hogy adott esetben milyen fojtós tud lenni, meg milyen hascsikarást is tud okozni. Az élesztő helyett szódabikarbónát használunk, és mindig hozzáadott citromra is szükség van, mert a kettő kémiai reakcióba kerül egymással, és a sok szódabikarbóna önmagában nem is egészséges. A pici baba miatt szerintem az egyetlen, amit a kenyér vizességének megszüntetésére használhatsz, az a tápióka keményítő vagy nyílgyökérliszt – írd be a keresőbe, olvashatsz róluk, de pl. a kenyérlapoknál erre nincs is szükség!!! Talán a legeslegjobb csak tojásfehérjével készíteni a kenyeret, mert annak a kenyérnek nincs karakteresen tojás íze. Ilyen kenyér is van a blogon – megint a keresőt használd: Kenyér tojásfehérjével. A régen paleozók egyébként idővel teljesen leszoknak a kenyérről, de ha nem, az is bocsánatos, csak éppen finom paleo kenyeret készíteni nem könnyű. Amennyiben senki nem gluténérzékeny nálatok, akkor a zabos kenyerek kompromisszumot jelenthetnek. A zabban lévő aveninre viszont főleg gluténérzékeny gyerekeknél vigyázni kell, mert esetleg rosszul reagálnak rá. Óvatosan kísérletezz. A zöldségekre szokjatok rá, persze ott is fontos, hogy tiszta forrásból származzon. Kenyérsütős kenyerek vannak fönn az oldalon – Kereső – Kenyérsütős kenyér. Irdatlan sok kenyér receptem van, mert minden próbálkozásomat felraktam tanulságként. Jó konyhálkodást kívánok, Márta

  15. Kedves Márta!
    Ma sütöttem kenyérsütőben élesztő nélküli kenyeret. Borzalmas lett! Nem sült meg, össze volt esve:-( Nem élesztőt használtam, hanem szódabikarbónát (1 mokkásk). Úgy csináltam (ha számít a sorrend belerakása a gépbe?!): víz-olaj-só cukor-citromlé-a folyadékra pedig rászórtam a liszteket (100 g kukoricaliszt, 200 g rétesliszt, 300 g finomliszt, a szódabikarbónát ezekben kevertem el).
    Hát, nem tudom, mi lehetett a baj…
    Működik az élesztő nélküli kenyérsütés kenyérsütőben (és gázsütőben)? A szódabikarbóna uolyan funkciót tud valóban ellátni?
    A citromlét a vízbe tettem, lehet, hogy az a baj?…
    Más: mitől lesz levegős a tésztám? Nekem mindig olyan fojtós,olyan tömör…
    Más: amikor élesztővel csinálom (glm-sel!), akkor ugye minden recept szerint kell bele 3-4 ek cukor. NA ettől megőrülök, mert olyan édes lesz, mint egy kalács… De nem tudom, mennyi cukor kell ahhoz, hogy az élesztő beinduljon…:-(
    Sok a kérdés:-) Elnézést, de ez mind lényeges… Köszönöm a választ:, jó, hogy vagy:-) Reni

    1. Kedves Reni, A blogon találsz 89 db kenyér receptet. Azért van ennyi, mert minden egyes sikeres próbálkozásomat „megörökítettem”. A hozzászólásodból úgy látom, hogy talán a video alapján próbáltál valamit összedobni?! Kenyérsütős kenyér recept is van fenn, ha jól emlékszem 16 db. A kenyérsütős kenyér I.-et válaszd elsőre. Levegős nem lesz soha a paleo kenyér, A kukorica liszt, a finomliszt, a rétesliszt – NEM PALEO ALAPANYAGOK! A gluténmentességnek is ezekből csak a kukorica liszt felelne meg?! Kérlek, hogy alaposan tájékozódj és a receptet, amit választottál pontosan kövesd a kezdetekben. Ha már lesz rutin, akkor jöhet az egyéni megoldás. A paleo kenyerek egészen mások, mint a korábbi megszokottak, így vannak olyanok, akik inkább nem is fogyasztják. Márta

    1. Kedves Brigi! Természetesen lehet finomra őrölt magot is használni. A magok nagy mennyiségű használatával az a baj, hogy magas a fitát tartalmuk, mely a táplálék hasznos elemeinek felszívódását korlátozzák. Semmi esetre se legyen rendszeres a magból készült kenyér készítése. Márta

Hozzászólás a(z) Weiszné erdélyi erika bejegyzéshez Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.